Denizli’nin Çivril ilçesinde 1982 yılından bu yana hizmet veren Çıtak Mustafa Kemal Atatürk Ortaokulu, fiziksel yapısını güçlendirmek adına önemli bir dönüşüm sürecinden geçiyor. Bölge halkı için büyük bir öneme sahip olan ve yıllardır binlerce öğrenciye kucak açan okulda, yapısal dayanıklılığı artırmak amacıyla başlatılan yenileme çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Eğitim faaliyetlerinde kesintisiz süreç

Güçlendirme projesi kapsamında okulun fiziki altyapısı baştan aşağı elden geçiriliyor. 24 dersliğin yanı sıra konferans salonu, yemekhane, iş eğitimi atölyesi, kantin ve spor odası gibi sosyal alanlarıyla dikkat çeken okulda, öğrencilerin daha güvenli ve modern bir ortamda eğitim alması hedefleniyor. Çalışmaların yaklaşık iki hafta önce start aldığı ve Temmuz ayına kadar tamamlanmasının planlandığı bildirildi.
Okul yönetimi ve eğitim planlaması hakkında bilgi veren Okul Müdürü Serkan Erday, toplam 205 öğrencinin eğitim sürecinin aksamaması için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade etti. Bu süreçte öğrenciler, eğitim öğretim faaliyetlerini geçici olarak TOKİ Altınova Anadolu Lisesi bünyesinde sürdürüyor. Yenileme çalışmalarının tamamlanmasıyla birlikte okulun, 2027-2028 eğitim öğretim döneminde yeniden kendi binasında hizmet vermeye başlaması öngörülüyor. Projenin nihayete ermesiyle birlikte, bölgedeki eğitim kalitesinin artırılması ve okulun uzun yıllar daha hizmet vermeye devam etmesi amaçlanıyor.