EGEV’den Kalkınma Bakanı’na Ziyaret

31 Ekim 2017 - 10:58

Bu yıl Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV), Özgencil Grup ve NTV işbirliğiyle ilki düzenlenen Ege Ekonomik Forum, sonucunda ortaya çıkan veriler, EGEV’in Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’ı 2 Kasım Perşembe günü ziyaretinde Ankara’nın gündemine de taşınacak. Ayrıca Yunanistan’da da Ege Ekonomik Forum düzenlenerek iki yaka arasında işbirliğinin somutlaştırılması hedefleniyor.

İki günlük forumun çok verimli geçtiğini ve önümüzdeki yıllarda bu etkinliği gelenekselleştirerek Ege’nin kalkınmasına katkı sağlamayı sürdürmek istediklerini belirten EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam, “EGEV bölgesel kalkınmayı sağlamaya çalışan bir vakıf olarak bölgenin ekonomik gücünü, yatırım potansiyelini ve bütün Ege olarak ekonomisinde var olan değerleri kamuoyuna tanıttı. Bunun ötesinde bu gücü Yunanistan ile Ege kıyıları çevresinde bir​sinerjiye dönüştürüp, Ege Bölgesi’ne yatırımcı çekmek adına önemli bir forum gerçekleştirdik. Bu forum Ege’nin turizmi, tarihi, ticaret ve sanayisi ile kendisini daha iyi ifade etmesini sağladı” dedi. ​

Avantajlar öne çıktı

Forumda Ege’nin avantajlarının öne çıktığına vurgu yapan Susam, “Bölgenin sanayisinin, tarımının, ihra​catının ve​ yenilenebilir enerji potansiyelinin konuşulduğu bu organizasyon sayesinde, yereldeki öncelikli hedeflerimizi merkezi hükümete aktarma fırsatı oluştu. Başbakanımız Binali Yıldırım ve başta Ekonomi Bakanımız Nihat Zeybekci olmak üzere bakan ve milletvekillerimizin de katıldığı forumun sonuçlarını EGEV olarak yazılı bir çalışma haline getirmek üzere de hemen harekete geçtik. Bu kapsamda Kalkınma Bakanımız Lütfi Elvan’ı da 2 Kasım Perşembe günü ziyaret ederek sonuçları kendilerine sunacağız. Ekonomi Bakanımız Sayın Zeybekci de bu konuda ısrarlı takibinde kararlı olduğunu bir kez daha bizlere belirtti” diye konuştu.

İki yaka bir olacak

Forum’un Türk-Yunan ilişkileri açısından da çok olumlu gelişmelere sahne olduğunu söyleyen Susam, “Forumda yalnızca Türkiye’nin bir bölgesi olarak değil, tüm kıyılarıyla Ege’yi bir bütün halinde ele aldık. Bu kapsamda Yunanistan da hükümet temsilcileri düzeyinde foruma katılım gösterdi. Ege Ekonomik Forum, iki kıyı arasında Türk ve Yunan hükümetleri nezdinde önemli ortak çalışmaların önünü aça​cak. Altyapı yatırım​larından ​hızlı trene​, ​direkt uçuşlardan ​roro seferlerine kadar pek çok önemli konuyu ele aldık. Özellikle tarih ve turizm alanlarında işbirliği yaparak iki hükumetin ortak şekilde hareket etmesinin ve hızlı hareket etmesinin önü daha da açılmış oldu” dedi.

Bu haber 1161 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()