Dünya yazarı Aktaş: Özellikle son birkaç yılda halka açılmış şirketlerin durumunun çok yakından incelenmesi gerekiyor

Ekonomi yazarı Alaattin Aktaş, özellikle son bir kaç yılda halka açılmış şirketlerin durumunun çok yakından incelenmesi gerektiğini belirterek, küçük tasarruf sahiplerine uyarılarda bulundu.

29 Ağustos 2022 - 12:12

Sedat Peker'in eski Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Başkanı Ali Fuat Taşkesenlioğlu ile borsa manipülasyonlarına ilişkin açıklamaları gündem oldu. Dünya gazetesi yazarı Alaattin Aktaş, "Küçük tasarruf sahibi, aman dikkat!" başlıklı bugünkü yazısında, "Özellikle son birkaç yılda halka açılmış şirketlerin durumunun çok yakından incelenmesi gerekiyor. Çünkü ortaya atılan iddialar çok vahim... BİST’te son birkaç haftadır bazı hisse senetlerinde deyim yerindeyse acayip gelişmeler oluyor. Ne sektör belirtmek durumundayım, hele hele ne şirket adı. Bazı hisse senetlerindeki fiyat artışına akıl sır erdirmek mümkün değil... Küçük tasarruf sahibinin 'ütülmemek' için çok daha dikkatli olması gereken bir süreç... Hele hele resmi kurumların izinleri ve resmi ağızların söylemleriyle hareket edip yatırım yaparak zarara uğramak... Çok acı bir durum!" dedi.

Borsanın gözü kapalı girilip üç beş günde paranın ikiye katlanacağı bir yer olmadığına işaret eden Aktaş, "Son vagona atlamak çoğu zaman zarar etmek demektir. Hem de öyle böyle değil; enflasyonun altında getiriden söz etmiyorum, anaparanın bir kısmını kaybetmekten söz ediyorum" uyarısında bulundu. Aktaş, küçük tasarruf sahipleri için şu noktalara dikkat çekti:

■ Hisse senedi iyi bir yatırımdır; ama doğru hisse senedi ve doğru zamanlamayla.

■ Siyasetçilerin önerilerine kulak vererek zamanlama tayin edilmez.

■ Hisse senedine gözü kapalı yatırım yapılmaz.

■ Borç parayla borsaya girilmez.

■ Vadesi olan, yani belli bir tarihte kullanılması gereken parayla hisse senedi alınmaz.

■ Alınan hisse senedinin fiyatı zaman zaman düşebilir, ilk düşüşte panik halde satış yapılacaksa hisse senedi yine alınmaz, alınmamalıdır.

Bu haber 182 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()