Doğa Derneği Merkezini İzmir'e Taşıdı

Körfez Geçiş Projesi çıkışıyla sık sık duyduğumuz, ülkemizde doğa hakları savunuculuğu yapan Doğa Derneği, Ankara'da olan genel merkez ofisini İzmir'e taşıdı. Ofis açılışına, çok sayıda doğa sever katıldı.

31 Ocak 2018 - 20:28

GÖZDE CEYHANBAŞI/ EGE POLİTİK
Açılış konuşmasını yapan Doğa Derneği Genel Koordinatörü Dicle Tuba Kılıç, siyasi nedenlerle merkezi taşıdıklarını, Türkiye'de çevre duyarlılığın Gezi Parkı eylemleri sonrası arttığını ancak bürokrasinin de aynı oranda sertleştiğini ifade etti. Kılıç, kuruldukları 2002 yılından itibaren hem Anadolu’da hem de dünyanın farklı yerlerinde çalışmalar yürüten Doğa Derneği'nin, Burdur Gölü, Hasankeyf, İstanbul, Gediz Deltası, Urfa Bozkırları, Orta Anadolu ve Doğu Karadeniz Dağları, Seferihisar, Antakya ve Beypazarı gibi alanlarda çalışmalar yaptığını sözlerine ekledi.


İzmirli doğa severlerden destek
Açılışta doğa severlerin yanı sıra Körfez Geçiş Projesi'ne karşı çıkışıyla bilinen doğa ve İzmir hakları savunucusu İzmir Kent Konseyi Başkanı Çağrı Gruşçu, dernek ofisinin yer bulmasına katkı sağladığı öğrenilen başarılarıyla adından söz ettiren Mimar Sinan Mahalle Muhtarı Gülay Pekcan, CHP Konak İlçe Başkan Yardımcısı Orkun Kalonya da katıldı.

Derneğin, Türkiye'de ilk ve tek olan çalışmaya imza atarak uluslararası bir bilim ekibi ile birlikte “Önemli Doğa Alanları” yöntemini ortaya koyduğu ve  2006 yılında ise bu alanda kitap hazırladığı ifade edildi. iki cilt olan kitabın toplam ağırlığının 7 kilogram olduğu öğrenildi. 

Gelenlere desteklerinden ötürü teşekkür edilirken, derneğin satışını yaptığı organik üretilen sağlıklı yiyecekler ikram edildi. 

Bu haber 1580 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan'...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()