Diyanet Artık Doğal Afetten Suriyelilere Kadar 'Dini ve Manevi' Destek Verecek!

Diyanet, hazırlanan yeni yönergeyle kurulacak yeni birimler aracılığıyla mevsimlik işçilere, Suriyeli sığınmacılara, terör ve kalkışmaya, doğal afet çalışmalarına, madde bağımlılarına, çocuk bakım evlerine, cezaevindeki mahkumlara 'dini ve manevi destek' sağlayacak.

14 Ağustos 2017 - 11:57

Diyanet, hazırlanan yeni yönergeyle kurulacak yeni birimler aracılığıyla mevsimlik işçilere, Suriyeli sığınmacılara, terör ve kalkışmaya, doğal afet çalışmalarına, madde bağımlılarına, çocuk bakım evlerine, cezaevindeki mahkumlara 'dini ve manevi destek' sağlayacak.

Diyanet İşleri Başkanlığı, bütün birimlerin görevlerini en ince detayına kadar düzenleyen yeni bir 'yönerge' hazırladı. 31 Temmuz tarihli 'DİB Görev ve Çalışma Yönergesi'ne göre, Diyanet; Suriyeli sığınmacılara, madde bağımlılarına, cezaevindekilere, mevsimlik işçilere 'dini ve manevi' olarak destek verecek.

Yine yönergeye göre, “Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı” adlı yeni birim, deprem, sel gibi doğal afetlerde; iç karışıklık, kalkışma gibi acil durumlarda din hizmetlerini ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yürüterek planlayacak, halka aktaracak ve uygulamaya sokacak.

"DİN UYUM SORUNUNA ÇARE ARANACAK"

Milliyet'ten Önder Yılmaz'ın haberine göre, “Göç ve Manevi Destek Hizmetleri Daire Başkanlığı” özellikle Suriye’den gelen, çeşitli din ve mezheplere mensup sığınmacıların Türkiye’de yaşadığı dini uyum sorununa çare arayacak. İç ve dış göçün doğurduğu dini, kültürel ve sosyal problemlerin çözümüne yönelik çalışmalar yapacak. Türkiye’ye sığınan yabancılara yönelik olarak yürütülecek Diyanet’in hizmetlerini planlayacak.

ACİL DİNİ HİZMET

Yeni birim, deprem, sel gibi doğal afetler ile iç karışıklık, yaygın terör ve kalkışma gibi acil durumlarda din hizmetlerini ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleri ile işbirliği yürüterek planlayacak ve uygulamaya sokacak.

SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIĞININ GÖREVİ DİYANET'E

Sayıları 10 milyonu bulan engellilere yönelik "manevi destek" hizmeti sunulacak. Hastaneler gibi sağlık kuruluşlarında, çocuk eğitim evlerinde "manevi destek" hizmeti sunmak için gerekli çalışmaları yapılacak. Yeni birim cezaevlerinin yanı sıra, denetimli serbestlik kapsamında bulunanlara "manevi destek" hizmeti sunacak.
 
MADDE BAĞIMLILARINA DA EL ATACAK

Uyuşturucuyla mücadele programlarına katılan ve bağımlılıktan kurtulanları umreye götüren Diyanet, bu mücadeleyi kurumsallaştıracak. Madde bağımlılığıyla mücadelede ilgili kurumlar ve STK’larla yürütülecek iş ve işlemleri koordine ve takip edecek.

'CEMAAT' ÇALIŞMALARI

Yönergede, Sosyal ve Kültürel İçerikli Din Hizmetleri Daire Başkanlığı’nın cemaatler hakkında çalışma yapılması görevi “yapılanmalar, dini teşekküller ve geleneksel kültürel oluşumlarla ilgili çalışmalar yapmak” şeklinde ifade ediliyor. Bu birim ayrıca, “Toplumsal huzuru tehdit eden terör ve şiddet gibi olumsuzlukların önlenmesi hususunda ilgili kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütleriyle yürütülecek iş ve işlemleri koordine ve takip etmekle” görevi olacak.

Kaynak: Birgün
Bu haber 882 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Torbalı'da 'Moloza geçit yok'
Torbalı'da 'Moloza geçit yok'
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()