Dikmen: Haksızlığa uğrayan basın emekçisinin yanında durduk, duracağız. ..

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, yarın gerçekleşecek seçimde tekrar başkan seçilmesi taktirinde yapacağı projeleri açıkladı. Dikmen, “Gazetemiz 2017 yılını 370 bin TL karla kapatarak cemiyetimize 236 bin TL aktarmıştır. Halka dokunan kent gazetesi olma yolundaki yürüyüşüne devam edecek gazetemizin hedefi belli; daha nitelikli yayıncılık, daha çok istihdam” dedi.

26 Mart 2018 - 20:12

İzmir Gazeteciler Cemiyeti yarın seçime gidiyor… Mevcut Başkan Misket Dikmen, tekrar aday olduğunu belirterek, tekrar başkan seçilmesi taktirinde yapacakları projeleri yazılı bir açıklama yaparak anlattı. 

Dikmen’in açıklamaları şu şekilde:

Türk basının artan sorunlarına çözüm bulmak, cemiyetimizin ve gazeteciliğin itibarını korumak ve yükseltmek için aynı azim ve kararlılıkla çalışmaya adayız.Yönetimin görevi sorunların değil, çözümün parçası olmaktır.  Bu anlayışla…Gerçekleştirdiğimiz, sürdüreceğimiz ve hedeflediğimiz öncelikli projelerimizi, sizlerle paylaşmak istiyoruz.

AB PROJESİ’NE HAK KAZANDIK…

  • Türkiye Gazeteciler Sendikası partnerliği ile Avrupa Birliği Eğitim ve Farkındalık Programı’nda onay aşaması geçildi.

3 yıllık partnerlik kapsamında; her yıl için cemiyetimize asgari 110 bin Euro’luk hibe destek öngörülmekte. 

Bütçe, eğitim faaliyetleri ve kalıcı çalışmalar için kullanılacak.

Mayıs ayı başında Brüksel'de imzaları atılacak olan AB programı ile minimum     3 yılda toplam 330 bin Euro fon yaratılarak, Cemiyetimiz’e büyük bir maddi/manevi güç kazandıracak olmanın heyecanı içindeyiz. 

  • Gazetecilik yapmak hiçbir dönemde bu kadar zor olmamıştı.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti olarak her daim haksızlığa uğrayan basın çalışanlarının yanında olduk.

Çağlayan’da, Silivri’de, İzmir Adliyesi’ndeydik.

Bu duruşumuzdan taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz.

 

  • İlk kez yönetimimiz döneminde dayanışma içinde olduğumuz meslek birliklerimizle kurduğumuz İGC Meslek Platformu’nun etkinliği yeni dönemde daha da artacak.

 

  • İGC çatısı altında İzmir’de yine ilk kez 7 yerel gazetenin temsilcisi bir araya gelerek Yerel Basın Platforumu’nu kurdu. Platform, Büyükşehir Belediyesi ve Sivil Toplum Kuruluşları ile ortak hareket ederek gazetelerin satış ve reklam gelirlerinin artırılması için proje geliştirdi.

          Proje Mayıs ayında hayata geçirilecek.

 

 

  • İki ay içinde somut sonuçlar aldığımız, meslektaşlarımıza iş fırsatı yaratan Kariyer Panosu’nun kapsamı genişletilecek. 

 

  • Görsel bellek oluşturmak yönünde başlattığımız çalışmalar için bir stüdyo kurduk. Üyelerimizin anılarından oluşan belgeseli hazırlıyoruz. Çalışma Web sayfamızdan da izlenecek.

 

  • Konak Belediyesi işbirliği ile geçtiğimiz yıl ilki yapılan ve büyük ilgi gören Eflatun Nuri  Ulusal Karikatür Yarışması’nı uluslararası niteliğe taşıyacağız.

 

  • İzmir’e Basın Özgürlüğü anıtı kazandırıyoruz. Gaziemir’de önümüzdeki günlerde açılışını gerçekleştireceğimiz Gazeteciler Parkı’nda ‘Basın Özgürlüğü Anıtı’yükselecek.

 

  • Cemiyetimiz mülkü Dikili’deki 40 dönümlük arazimiz birinci sınıf sulu tarım arazisi olarak tescillidir. ‘Doğa Köy’ benzeri bir proje için girişimlerimizi sürdüreceğiz.

 

  • Eğitim çalışmaları kapsamında sosyal medya, fotoğrafçılık ve yabancı dil kursları düzenlendi, eğitimler genişletilerek devam ettirilecek.

 

  • Yeni dönemde ise İGC AKADEMİ kapsamında eğitim projeleri tek başlık altında toplanacak. Günümüz koşullarında yeni eğitim alanları açılacak.

 

  • Sektörümüzün yaralarından biri yıpranma payıdır. Yasal düzenleme için gazeteci milletvekillerimiz başta olmak üzere karar organlarıyla bağlantı kurarak işbirliği  içinde çözüme odaklanacağız.

 

  • ‘İşlevsel kart’ uygulaması getirilerek, üyelerimiz kadar üyelerimiz olmayan gazetecilerin de çeşitli indirim ve kampanyalardan yararlanması sağlanacak.

 

  • İzmirli gazetecilerin öncelikli isteklerinden biri konut sahibi olmaktır. Basından sorumlu Devlet Bakanı Hakan Çavuşoğlu’ndan bu konuda destek sözünü aldık. En kısa zamanda çözümlemek amacıyla takpiçisi olacağız.

 

 

  • Gazetemiz 2017 yılını 370 bin TL karla kapatarak cemiyetimize 236 bin TL aktarmıştır. Halka dokunan kent gazetesi olma yolundaki yürüyüşüne devam edecek gazetemizin hedefi belli; daha nitelikli yayıncılık, daha çok istihdam.

Bu haber 1225 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()