'Deprem sonrası sinyal alınamayan 180 bin hat sahibi yerine birileri oy kullanacak mı?'

İzmir Baro Başkanı, 6 Şubat’ta meydana gelen depremler sonrası GSM operatörleri tarafından sinyal alınamayan 180 bin civarında hat sahibi olduğunu belirtti.

29 Mart 2023 - 13:36

İzmir Baro Başkanı Sefa Yılmaz, 6 Şubat depremleri sonrasında GSM operatörlerinin sinyal alamadığı telefonlar ve seçim güvenliğiyle ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan Yılmaz, "180 bin insana bir şekilde ulaşılamadığından bahsediyoruz. GSM operatörlerinden sinyal vermeyen telefon numaralarıyla ilgili. Yani bu insanlar 6-7 Şubat’tan itibaren hiçbir sinyal vermiyorlar. Sinyalin verilmediği bir yerde insanların yaşamlarının sona erdiğini düşünürsünüz. Nefes alan insan o telefonu kullanacaktır ama kullanılmayan telefon numaraları var. Bu telefon numaralarının kimlere ait olduğu operatör şirketlerinde ismen belli. Kamunun elinde de bunlar var o halde bu isimler üzerinden yürütülecek bir oy çalışmasının önüne çekmek ne yazık ki şu anda mümkün gözükmüyor. Acaba bunların yerine birleri oy kullanacak mı?" dedi.

'Vatandaşlar seçmen listelerinde kendiyle birlikte diğer isimleri de kontrol etsin'

Yılmaz, şunları söyledi:

"Böyle bir durum mu söz konusu olacak olmamasını temenni ederiz. Ama ne yazık ki ülkemizdeki bir önceki seçimlerde de karşımıza çıkan hukuksuzluklar, hukuka aykırılıklar yine devam edecek endişesini taşıyan bir süreci yaşıyoruz. Biz vatandaşlardan şunu rica ediyoruz; seçmen listelerine baksınlar kendiyle birlikte diğer isimleri de kontrol etsinler eğer vefat ettiğini, yaşamadıklarını düşündükleri kişiler varsa bunlarla ilgili itiraz sürelerini başlatsınlar. Baroya da gelsinler bizler baro olarak bu konuda her türlü desteğe, yardıma hazırız.  

Okullarda avukatları sandıkların başlarında görevlendirilmek üzere biz bir çalışma yürütüyoruz. Ama bu çalışmayı bütün ülke çapında yapmak lazım. Aslında asli görevi vatandaşın oyunu korumak olan devletin bu görevi yerine getirmesinden şüphe duyulduğu için aslında görevi oyunu verip oyuna devletin sahip çıkacağını bekleyen vatandaşın kendi oyuna sahip çıkmak gibi bir endişesi var. Böyle bir tezat yaşıyoruz bu ülkede. Hukuksuzluklar ne yazık ki devam ediyor bunun önüne geçebilmek bununla mücadele edebilmekte baroların asli görevidir.”

Bu haber 244 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Torbalı, Oğuzhan Koç ile coştu
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi
Basın Apartmanı'nda 25 metre derinliğe inildi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()