Demirtaş Kilis üzerinden Erdoğan’a yüklendi: Sesin çıkmıyor, beslemelerin olduğu için mi?

‘İslam adı altında sapkın bir tarikatın hal ve hareketlerini görüyoruz’

25 Nisan 2016 - 09:24

HDP Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş,‘Dolmabahçe mutabakatı’nı ‘inkar’ eden Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’na, “Öcalan’ın mektubu okunurken hepinizin ağzının suyu akıyordu, utanın ya!” sözleriyle seslendi. Demirtaş, hükümeti ve Erdoğan’ı IŞİD füzelerinin hedefi Kilis’e karşı sessiz kalmakla da eleştirdi.

Partisinin İzmir kongresindeki konuşmasında AKP’yi ‘sapkın bir tarikat’olarak niteleyen Demirtaş, “İslam adı altında sapkın bir tarikatın hal ve hareketlerini görüyoruz. Şeyhleri de cüppesiz Ahmet Hoca. Memleket cüppelisinden ne hayır gördü ki cüppesizinden hayır görecek?” dedi.

‘İnsanlık dramını bilerek örgütlediler’

IŞİD füzeleriyle 16 kişinin hayatını kaybettiği Kilis için, “IŞİD, Kilis’i alsa AKP itiraz etmeyecek” diyen Demirtaş, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanı, başbakan, dışişleri bakanından bir şey duyamıyoruz. Gece gündüz bize parmak sallayan AKP yönetimi ve Saray’daki zat Kilis’e ses çıkarmıyor. Senin beslemelerin olduğu için mi? Parasını verdiğin lojistik verdiğin bu örgütler Türkiye’yi vuruyor diye sesini çıkarmıyor olabilir misin? Saraydaki zat, El Nusra’ya bir gün sesini yükseltemedin be! Katar’la birlikte Suudi kralın ile birlikte onu, siz bütün dünyanın başına bela ettiniz. Bunlar aracılığıyla Suriye’deki bütün insanları mülteci yaptılar. Ne kadar çok mülteci alırsak Türkiye’ye o kadar Suriye’ye müdahale etme hakkı doğar diye düşündüler. Buraya getirdikleri Suriyelilerle El Nusra ve IŞİD’i örgütlediler. Suruç, Ankara Garı’nda olduğu gibi bizzat kendi örgütledikleri çocukları canlı bomba yaptılar. Yüz binlercesini Ege Denizi’ne sürdüler, bilerek yaptılar. İnsanlık dramını bilerek örgütlediler ki AB, Saray’daki zat’a mecbur kalsın.”

‘PKK’yı büyüten şey biz değiliz sizsiniz’

Hükümete, “PKK’yı dünden daha güçlü hale getirdiniz” sözleriyle seslenen Demirtaş, “Bütün zorluklara rağmen bize ‘Sizi Meclis’ten atıyorlar biz nasıl gelelim’ diyorlar. PKK’ya yardım yapılıyorsa asıl siz yapıyorsunuz kardeşim. Siyasete bir kişi geliyorsa onu dağa çıkıyor. Cizre’de, Sur’da, Silopi’de yapıp sonra bizi suçladıkları zaman üstelik ‘Parlamentodan atacağız’ dedikleri zaman gençler yönünü dağa çeviriyor. PKK’yı büyüten şey biz değiliz sizsiniz. Bu yanlışlardan dönseniz ülkeyi üç günde barışa taşıyabilirsiniz” diye konuştu.

‘Utanın ya!’

Demirtaş sözlerini çözüm sürecinde 10 maddelik yol haritasının çıkarıldığı Dolmabahçe Mutabakatı’nı inkar eden Erdoğan ve Davutoğlu’na seslenerek bitirdi: “Çözüm süreci devam ederken Kürtler kardeşti, şimdi barış diyen PKK’ye yardım etmiş oluyor. Cüppesiz Ahmet Hoca ve Saray’daki zat bir yıl önce Öcalan’ın mektubu okunurken hepinizin ağzının suyu akıyordu, utanın ya!” 

Bu haber 914 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bornova’da pazaryeri seferberliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()