Demirtaş: AKP'nin Demokrasi Güçlerini Bölme Çabası Boşa Çıkarılmalı

Evrensel yazarı ve Avukat Kamil Tekin Sürek, köşesinde Edirne F Tipi Cezaevi’nde bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ziyaretine yer verdi.

09 Ağustos 2017 - 12:13

Demirtaş’tan davaların gidişatına dair bilgi aldıklarını belirten Sürek, Demirtaş’ın “Eskiden de yargının durumu iyi değildi ama artık yargı erki emir ile çalışmaktadır, bir dönem toplumu sindirmek için yargısız infazlar, gözaltında kayıplar vs. yapan kontrgerillanın işlevini görmektedir” dediğini aktardı.

Güncel ve siyasal gelişmelere de değindiklerini aktaran Sürek’in ziyaret izlenim köşesinin bir bölümü şu şekilde;

“Güncel siyasi tahlilleri ise dinleyene umut verici. AKP iktidarının iflas ettiğini, bu nedenle OHAL’e ve her gün daha da artan şiddete başvurduğunu, fakat halkın demokratik muhalefetini bir adım geriletemediğini anlatıyor. Halkın direnme gücüne ve cesaretine övgüler düzüyor. Cumhurbaşkanlığı seçiminde, 7 Haziran’da, referandumda birleşen güçlerin Adalet Yürüyüşü’nde yeniden birleştiğini, artık bu güçlerin bir demokrasi cephesinde daha örgütlü bir biçimde bir arada olması gerektiğini söylüyor.

“Geçmişte AKP’ye oy vermiş ama artık vermek istemeyen istemeyenlere, neden demokrasi cephesine oy vermesi gerektiğini anlatabilmemiz gerekir, neler yapmak istediklerimizi net ve açık bir şekilde ilan etmemiz, yani bir asgari program oluşturmamız gerekir” diyor. “İnsanlar, AKP iktidardan düştükten sonra işsiz kalırım, kiramı ödeyemem, dükkanımı kapatmak zorunda kalırım diye düşünmemeli; AKP’nin gitmesinden sonra sadece hak ve özgürlüklerine kavuşmayacağını, ekmeğinin büyüyeceğini, çocuğunun iş bulacağını, işlerinin açılacağını da anlatmalıyız” diyor. CHP’nin Çanakkale’de düzenleyeceği Kurultaya tüm demokrasi güçlerinin katılması gerektiğini, AKP’nin demokrasi güçlerini bölme çabasının boşa çıkarılması gerektiğini söylüyor.”

Bu haber 736 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()