DEM Parti: Şırnak, Bitlis ve Kars'ı kazandık, yeni bir kayyım modeli buldular

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan kaçak seçmenlere dikkat çekerek Şırnak, Bitlis ve Kars'taki seçim sonuçlarına itirazlarının sürdüğünü belirtti.

02 Nisan 2024 - 10:27

Seçmenlerin ve siyasi partilerin tepkisine neden olan taşıma seçmenler, özellikle AKP-MHP ittifakının az bir farklı kazandığı Kürt illerinde devreye sokuldu. Güvenlik gerekçesiyle seçim bölgelerine transfer edilen binlerce güvenlik görevlisi ile sandıklarda seçmenlerin iradesine müdahale edildi.

Seçim sabahı yansıyan görüntülerde, Diyarbakır, Kars, Mardin, Şırnak ve Ağrı'da binlerce askerin sandıklara giderek oy kullanıldığı görüldü.

'Kars, Bitlis ve Şırnak'ta yenilgi dayatılamaz'

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tuncer Bakırhan, sosyal medya hesabından “taşımalı” seçmene ilişkin paylaşım yaptı. Bakırhan, "Başta Şırnak, Bitlis ve Kars olmak üzere onlarca kentte kaçak seçmenle kazandığını düşünen yönetimler meşru değildir. Herkesi halk iradesine saygı göstermeye davet ediyoruz" diye seslendi.

Bakırhan, paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

“Her tutanak teker teker inceleniyor, Şırnak halkı kazanmıştır. 

Adaletin, irfanın, kültürün kalbi Bitlis’te büyük bir zafer kazandık. Kaçak seçmen hilesi ve oylarımızın iptal edilmesi halk iradesine darbedir. Bu darbeyi reddediyoruz. Yasal itirazlarımız sürüyor ve Bitlis’i asla irade gaspçılarına bırakmayacağız. 

Ve Kars. Taşınan 3.842 kaçak seçmenle kazandıklarını düşünenler Kars halklarının vicdanında mahkum edilmiş, mağlup edilmiştirler. Kars’ta oranın seçmeni olmayan haram seçmenleri bir tarafa bırakıldığında 1386 oyla kazanmış oluyoruz. Kars sonucu ne olursa olsun bizimdir. Kars ya me ye. Kimse bize yenilgiyi dayatamaz. Her türlü hukuki ve siyasi mücadelemizi sürdürüyoruz."

'Yeni bir kayyım modeli buldular'

Kars'ta taşımalı seçmenlerle halkın iradesinin gasbedilmek istendiğini belirten DEM Parti Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit de basın toplantısı düzenledi.

Kars merkez açısından; şu an belediyeyi almış gibi görünen MHP ile aralarındaki oy farkının 3 bin 264 olduğunu vurgulayan Koçyiğit, "Biz 13 bin 120 oy almışız, MHP 16 bin 384 oy almış. Bu kente dışarıdan getirilen seçmen sayısı 3 bin 821. Bu kadar asker, polis, güvenlik gücü bu kente tatbikat adı altında yerleştirildi. Kentteki yurtlar boşaltıldı ve dışardan getirilen bu kaçak seçmenler yerleştirildi. Bunlar yurt önlerinde ellerinde silahlarla poz verip fotoğraflar çektiler. Birkaç tane tutanak örneği de paylaşmak istiyorum ve bu tutanaklarda da çok açık bir şekilde MHP’ye oy basmış durumdalar. Bu taşımalı seçmenler olmasaydı biz resmi olarak Kars belediyesini almış durumdayız. O sebepten ‘biz belediyeyi kaybettik’ söylemleri doğru değildir. Biz burada belediyeyi kazandık ve belediyemiz gasp edildi. AKP iki dönem sonradan belediyelere kayyım atayarak gasp ediyordu ve herkes bunun kanunsuz, hukuksuz bir yöntem olduğunu biliyorduk. Onlar da bu kanunsuz yöntemi daha fazla devam ettiremeyeceklerini anladılar ve bu dönem yeni bir kayyım modeli buldular" ifadelerini kullandı.

Bu haber 343 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()