DEM Parti'den 'Demirtaş' açıklaması: Sürpriz oldu, komisyonlarımız değerlendirecek

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, "Başak Demirtaş'ın İBB adayı olabilirim" açıklamasıyla ilgili soruya "Değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK yapacaktır" dedi.

22 Ocak 2024 - 15:06

DEM Parti Grup Başkanvekili Sezai Temelli, gündemdeki gelişmelere ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi.

Temelli, Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın eşi Başak Demirtaş'ın İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanlığı için aday olabileceği açıklamasının sorulması üzerine, "Bölgede ön seçim yaptık. Batıda bir aday havuzu oluşuyor. Komisyonumuz bütün aday başvurularını alıp ve hem merkezi hem yerel komisyonlarımızda hem MYK'mizde hem PM'de değerlendirmelerimiz olacak. Tabi ki Başak Hanımın başvurması bizi sevindirici bir şey. Biz bu havuza herkesin başvurmasın istiyoruz ama tabi ki değerlendirmeyi komisyonlarımız ve MYK yapacaktır" yanıtını verdi.

"Adaylığı sürpriz oldu mu?" sorusuna Temelli, "Evet benim için şahsım olarak sürpriz oldu tabi, daha önceden haberim yoktu çünkü. Önceden haberiniz yoksa o sürprizdir" dedi.

'Güç birliğiyle kazanabileceğimiz yerler üzerinde ortak çalışma neden olmasın?'

Temelli, DEM Parti ve CHP arasında yapılan görüşmelere dair soruya ise "Bütün ihtimalleri komisyonumuz değerlendiriyor. Güç birliği ile kazanabileceğimiz yerler üzerinde bir yoğunlaşma olacaktır muhakkak. Karşılıklı komisyon çalışmalarımız sonucunda bunlar belirlenirse de kamuoyuna açıklanacak. Güç birliği ile kazanabilecek yerler üzerinde bir ortak çalışma neden olmasın?" diye yanıt verdi.

Ne olmuştu?

Artı Gerçek'in göre Başak Demirtaş, DEM Parti'den adaylık için herhangi bir teklif gelmediğini belirterek, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı için henüz partimiz DEM Parti’den bize bir öneri gelmedi, ama halk ister, partimiz de uygun görürse, demokrasi ve toplumsal barışın önünü açacağına inanırsak, düşünebiliriz” diye konuştu. Demirtaş “Bu durumda birilerine kazandırmak veya kaybettirmek için değil, İstanbul'da kazanmak için yarışa gireriz ve iddialı oluruz” dedi. 

Bu haber 2728 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Mehmet Güzel.
    3 ay önce
    Etnik kimlik siyaseti yapan partilerin kendilerine ve toplumlarına ne kadar zarar verdiklerini tüm dünyada gözlemliyoruz. İsrarla bu politikaları devam ettirmenin tek amacı vardır,. kişisel menfaatler. ABD sahada silahlı vekaleletini PKK ya mecliste DEM e vermiştir. Bunların ne Türkiyeyi ne de temsil ettiklerini iddia ettikleri etnik kimliğin temsilcisi olamaz olma ihtimali de yoktur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()