Darülaceze tarikat dizisini kovdu, pavyon dizisini buyur etti

Darülaceze, RTÜK'ün cezalandırmasının ardından tarikat ilişkilerini anlatan Kızıl Goncalar'ın çekim izinlerini iptal etmişti. Kurum bu defa "pavyon hayatını" anlatan İnci Taneleri dizisiyle anlaştı.

20 Nisan 2024 - 19:20

Bu yılın en çok izlenen televizyon dizilerinden Kızıl Goncalar ve İnci Taneleri, çekimlerini tarihi binasında gerçekleştirmek için Darülaceze'ye başvurdu. Bir tarikat etrafında gelişen olayları anlatan Kızıl Goncalar'a önce izin verip daha sonra ''varoluş felsefesine aykırı'' olduğunu söyleyerek çekim iznini iptal eden kurum, kapılarını "pavyon hayatını" konu alan İnci Taneleri'ne açtı.

Kızıl Goncalar dizisi henüz ilk bölümünün ardından tarikatların ve kalemşörlerinin hedefi haline geldi. İsmailağa tarikatı açıklama yayınlandı, Yeni Şafak hedef gösterdi, RTÜK inceleme başlattı.

Çekimlerine iktidara yakın Siyasal Vakfı'nın tarihi binasında başlayan dizi önce buradan kovuldu. Binanın mülkiyeti Vakıflar Bölge Müdürlüğü'ne aitti. Gerekçe olarak diziyle ilgili oluşan kamuoyu baskısı ve RTÜK’ün inceleme başlatması gösterildi. 

200 bin lirayı aldı, 'felsefesine aykırı' olduğunu fark etti

Yapımcı şirketin ikinci adresi Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı Darülaceze oldu. Ayda 200 bin liraya anlaşıldı. 

Çekim iznini daha sonra apar topar iptal eden Darülaceze Başkanlığı, gerekçe olarak "manevi değerleri aşağılayan ve toplumsal huzura muhalefet içeren sahneleri" gösterdi.

Yapılan açıklamada dizinin, "kurumun varoluş felsefesine aykırı tutum" sergilediği belirtildi.

Kadın cinayetlerini romantize etmiş ve pavyonları güzellemişti

Manevi değerlere vurgu yapan kurum "varoluş felsefesine uygun" diziyi buldu.

DurakMedya'nın haberine göre, "pavyon hayatını" anlattığı sahneleriyle öne çıkan İnci Taneleri dizisi yeni bölümlerini Darülaceze'de çekmeye başladı. 

Dizinin yapımcısı, senaristi ve başrol oyuncusu Yılmaz Erdoğan, Darülaceze Başkanı Hamza Cebeci ile görüştü ve bir de hatıra fotoğrafı çektirdi.

İnci Taneleri, yayınlanan ilk fragmanıyla tepkilerin odağı haline gelmişti. Azem karakterinin öldürmekle suçlandığı eşinin mezarı başında söylediği “Senin aşkın değil sadece, failin olmak da varmış” ifadeleri kadın cinayetlerini "romantize etmekle" eleştirilmişti.

Dizide, kadın bedeninin ve emeğinin sömürüldüğü pavyonların "aslında sanıldığı kadar kötü olmadığı" mesajı verilmiş, bu da "pavyon gerçeği gizleniyor" eleştirilerini beraberinde getirmişti.

İnci Taneleri'nde ramazan ayı boyunca pavyon dansı sahnelerine yer verilmemesi de dikkat çekmişti.

Bu haber 288 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı
Nazım Hikmet’in “Yolcu” oyununun prömiyeri yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()