‘Cumhurbaşkanımızın sözleri burada geçerli değil'

'Cumhurbaşkanımızın yolsuz, elektriksiz mahalle, köy, mezra kalmayacak sözleri burada geçerli değil. Burada insanlık bitmiştir…'

19 Ekim 2021 - 21:50

Türkiye’de iktidarın son yıllarda en çok dillendirdiği yatırımların başında otoyollar geliyor. Yap-İşlet-Devret formülü ile özel şirketlere ihale edilen ve ticari birer rant kapısına dönüştürülen otoyol ve köprülerin yüksek geçiş ücretleri kamuoyunun gündeminden düşmezken ülkenin çoğu bölgesinde ise vatandaşların temel ihtiyacı olan sağlıklı ve güvenli ulaşım hakkına erişimde sorunlar yaşanıyor. Giresun’un Güce ilçesinde yaşayan Alaeddin Akça da o vatandaşlardan biri. İlçeye bağlı Soğukpınar Mahallesi’nde yaşayan Akça, yaşadıkları bölgedeki ulaşım sorununu 7 yıldır yetkililere iletmelerine rağmen çözüm üretilmediğini belirterek, “Tek ulaşım kaynağımız olan Soğukpınar-Bozalanı yolumuz 7 yıldır yapılmadı. Cumhurbaşkanımızın yolsuz, elektriksiz mahalle, köy, mezra kalmayacak şeklindeki sözleri burada geçerli değil. Burada insanlık bitmiştir” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Giresun’un Güce ilçesinde yaşayan Alaeddin Akça adındaki emekli vatandaş, Soğukpınar Mahallesi ile Bozalanı Mevkiindeki tek ulaşım yollarının yedi yıldır yapılmadığını dile getirerek ilçedeki yöneticileri eleştirdi. Yaklaşık 3 kilometrelik yolun yapılması için yıllardır uğraş verdiklerini dile getiren Akça, bu süre içinde ilçede 5 Kaymakamın değiştiğini ancak insani yaşam koşullarını sağlamak için sürdürdükleri çabalarının sonuçsuz kaldığını söylüyor.

'Yedi yıldır bizi insan yerine koyup sorunumuzu çözmüyorlar'

Yaşadığı bölgenin tarihi önemine vurgu yapan Akça, Güce Belediyesi ve ilçe Kaymakamlığına defalarca başvuruda bulunmalarına karşı yaşadıkları bölgedeki ulaşım sorunlarının çözülmediğini belirterek, “Burası tarihi yol güzergâhında yer alan Soğukpınar- Bozalanı Mevkii. Yaşadığımız bölge Güce Belediyesi’nin ve il özel idaresinin sorumluluk alanı içerisinde ancak tam 7 yıldır bizi insan yerine koyup yol sorunumuzu çözmüyorlar. Ormanın içine beton döküp yol yapıyorlar, insanların yaşadığı bu bölge yıllardır yol sorunu yaşıyor” diye konuştu.

(SOL)

Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan' yargılama istiyor
İsias Oteli davasında ikinci duruşma: Aileler 'olası kasttan'...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()