Cumhurbaşkanı Erdoğan açıkladı!

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması

11 Mayıs 2020 - 20:56

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Toplantının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamalarda bulundu. Erdoğan koronavirüs tedbirleri kapsamında 4 günlük sokağa çıkma kısıtlamasını açıkladı. Erdoğan "16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır. Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-17.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir." şeklinde konuştu

Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.15'te başladı. Toplantı, yedinci kez video konferans yöntemiyle yapılıyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde;

Koronavirüs salgınında Batı ülkelerindeki en ya büyük dramlar yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır.  Bin 119 belediyeden Vefa Destek Grubuna verilen destekle dayanışma sergilendi. 

Küresel salgına karşı 83 milyon hep birlikte verdiğimiz mücadeleyi başarıyla devam ettiriyoruz.

Yeni vaka sayımız azalıyor, iyileşen hasta sayımız katlanarak artıyor. Kurallara uyarak gösterilen sabır ve fedakârlık için vatandaşlarımızın her birine şükranlarımı sunuyorum.

Dünyanın korona salgınını tamamen yenmesinin vakit alacağı ortadadır. Bazı ülkelerde salgın tüm hızıyla sürüp bazılarında yeni başlıyor. Hayatımızda maske kullanım ve temizliğe sıkı riayeti oluşturmamız gerektiğini işaret ediyor. Hayatı normalleştirme adamlarını 10 Mart öncesine dönüş gibi algılamaması gerekiyor. 412 yerleşim yerini karantinaya almak zorunda kaldık. 300'ünde karantina sona erdi, 112 yerde karantina uygulaması devam ediyor. Zaruri bir işi olmadan dışarıya çıkanlar kendi elleriyle virüsü besliyor. Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Sokakta markette işyerinde mesafeyi koruyacağız hayatı sadeleştireceğiz. 

Esnafımıza çalışanlarımıza ekmeklerini kazanabilecekleri şartları oluşturmaya çalışıyoruz. Yeni ihtiyaçlara göre süratle geliştirdiğimiz programlarla sosyal koruma kalkanını daha da güçlendireceğiz. Milletimiz geliştirmeye kalkındırmaya devam etmekte kararlıyız. Dün Gayrettepe İstanbul Havalimanı Metro Hattı’nın tünel ışığını görme törenini yaptık. 20 Nisan'da Başakşehir Şehir Hastanemizin açılışını Japonya Başbakanı Abey ile gerçekleştireceğiz. Telekonferans bağlantısı ile hizmete açıyoruz. 

Mücbir sebebe dayalı olarak 6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-Kur primi ödemelerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu.

Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan yeniden şekillenecek küresel sistemde ülkemizi daha avantajlı bir konuma getirmeyi hedefliyoruz.

Yüksek standartlarda hizmet veren kamu sağlık kuruluşlarının yanı sıra özel sağlık kuruluşlarının makul fiyatlarla hizmete başvurması

43 kritik ilacı ödeme kapsamına olarak vatandaşlarımızın sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğumuzu gösterdik. Türkiye’nin başarısı herkesin ilgisini çekmiş durumdadır .

16-17-18 ve 19 Mayıs tarihlerinde yine sokağa çıkma sınırlandırılması uygulanacaktır.

Türkiye'nin salgın krizini yönetmedeki başarısı başta bilim adamları olmak üzere herkesin ilgisini çekmiş durumdadır. Yaşlılar, 17 Mayıs Pazar günü 11.00-17.00, 20 yaş altı da 20 Mayıs Çarşamba ve 22 Mayıs Cuma günlerinde sokağa çıkmayı sürdürecektir.

9 ilimiz için daha  Adana Diyarbakır Mardin Trabzon Ordu Denizli Kahramanmaraş Şanlıurfa ve Tekirdağ’da  şehirlerarası giriş-çıkış kısıtlamasını sona erdirmeyi karar aldık. 

Emeklilerimizin maaş ödemelerini 15 Mayıs'tan itibaren yatırarak bayrama kadar bitireceğiz. Mayıs ayı işsizlik sigorta ödemelerini de öne çektik. 4.4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteği verdik. İşsiz kalan vatandaşlarımıza yönelik 3. faz nakit desteği programında ödemeler başladı. Sayı 900 bini buldu.

Çay üreticilerimize müjdeyi vermek istiyorum.

Hesaplaşma usulümüz hukuk hesaplaşma yeri sandıktır. Etrafından dolaşmaya çalışanlar hak ettikleri cevabı alacak. İçişleri Bakanlığımız başka illerde oturup da çay hasadı amacıyla bahçelerine gidecek müstahsiller için e-devlet sisteminde özel bir izin talep bölümü açacaktır.

2020 için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir Bu rakam 13 kuruşluk destekleme ile kilogramda 3 lira 40 kuruşa tekabül etmektedir.  Hasatla beraber yaş çay alımları başlayacaktır. Ülkemizin en büyük enerji ve sulama projelerinden biri olan Ilısu Barajı'nın 6 türbininden ilkini 19 Mayıs'ta hizmete alacağımızın müjdesini kamuoyumuzla paylaşmak istiyorum.

Hesaplaşma usulümüz hukuk hesaplaşma yeri sandıktır. Etrafından dolaşmaya çalışanlar hak ettikleri cevabı alacak.

Bu haber 1277 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()