Cumhur İttifakı'nın 'seçim' teklifi: 'Akşener ve Kılıçdaroğlu 'evet' demeyecek' iddiası

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, CHP ve İYİP'in, Cumhur İttifakı’nın seçimi nisan veya mayıs ayına alma teklifini reddedeceğini öne sürdü.

09 Aralık 2022 - 15:44

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk, “Altılı masanın seçim kararı” başlıklı dikkat çeken bir yazı kaleme aldı.

Öztürk bugünkü yazısında, 2023 cumhurbaşkanlığı seçimi üzerine edindiği kulis bilgileri okuyucuya aktardı.

Yazıda, CHP ve İYİP’in, Cumhur İttifakı’nın seçimi nisan veya mayıs ayına alma teklifini reddedeceği öne sürüldü.

Öztürk, “Cumhur İttifakı seçimin nisan ya da mayısa alınmasını istese de buna CHP ve İYİ Parti, ‘evet’ demeyecek, seçimin haziranda ve zamanında yapılmasını isteyecek. Cumhur İttifakı'nın, seçimi öne almaya da oyu yetmiyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın üçüncü kez seçime katılıp katılmayacağı tartışması da daha çok hukukçulara bırakılacak” diye yazdı.

Yazının devamında, “Türkiye yeni bir seçime doğru yaklaşırken, ‘seçimleri yaptırmayacaklar' yolundaki söylentileri çıkaranların, ülkemizde demokrasi istemeyenler olduğunu, buna kimsenin gücünün de yetmeyeceğini belirtelim. ‘Seçim yaptırmamak’ diye bir şey hiçbir siyasi parti yetkilisinin aklından geçmese de bunu seslendirenler de az değil” denildi.

Bu haber 151 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi
Karşıyakalı çocuklar 2. El Pazarı’nda bir araya geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()