Çınarlı mezunlarının gurur günü

Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin mezunları, geleneksel mezunlar buluşması olan “Pilav Günü”nde bir araya geldi. Pilav gününe EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu, EBSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Turan, İZTO Meclis Üyesi Yavuz Alkan, İZTO Yönetim Kurulu Üyesi Nuray Eyigele İşleğen ile mezunlar katıldı.

18 Haziran 2023 - 12:00

Pilav gününün açılışında bir konuşma yapan Konak Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Okul Müdürü Bilge Han Kurtcebe, İzmir'in ve Türkiye'nin köklü eğitim yuvası Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin 1995 yılından bu yana her yıl Haziran ayının ilk çarşambası pusulası Çınarlı olan yüzlerce mezunu okul bahçesinde Geleneksel Pilav Günü’nde bir araya getirdiğini söyledi.

62 yıldır çok önemli konumlara, önemli insanlar yetiştiren Çınarlı’nın 28 yıldır pilav gününde mezunlarını bir araya getirmesinin okula verilen değeri gösterdiğini söyleyen Kurtcebe, “Bu günkü buluşmada aramızda olmayan büyük Çınarlı ailesinin gelişmesinde, bu konuma gelmesinde emeği geçen, edebiyete intikal etmiş tüm büyüklerimi, öğretmen ve mezunlarımızı minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Kendisinin de Çınarlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 1995 yılında mezun olduğunu hatırlatan Kurtcebe, “Dinamik yönetim ve değerli eğitim kadromuzun emekleri ile okulumuzu daha ileriye taşımak için azimle çalışmaktayız. Her geçen gün gelişen teknolojiyi eğitim sistemimize uyarlamaya çalışan biz eğitimciler bu adaptasyonu okulumuzun geleneklerini gözeterek yapmaktayız. Bunların karşılığını ise gerek yurtiçi gerekse yurt dışı yarışmalardan aldığımız başarılarla süslemekteyiz” dedi.

Kurtcebe: “TOBB Protokol Okulu olmanın faydalarını görüyoruz”

Okulun gösterdiği başarıları ve öğrencilerinin katıldığı etkinliklerde aldıkları dereceleri paylaşan Kurtcebe, “Erasmus projelerimiz sayesinde onlarca öğrenci ve öğretmenimizi yurt dışına götürme fırsatı bulduk. İzmir'de hem mesleki eğitimde hem de okul eğitiminde akredite olan tek kurum olma özelliğimizi de paylaşmak isterim. Öğrencilerimiz yurtdışında staj yapma imkanı buldular. Teknofest ve MEB Robot yarışmalarında almış olduğumuz derecelerin yanına geçen sene olduğu gibi bu sene de ROBOTEX Türkiye finallerinde 6 derece alarak ülkemizi Estonya’da yapılacak finallerde temsil etme hakkı sağladık” dedi.

Deprem bölgesine Ege Bölge Sanayi Odası desteğiyle 7 adet konteynerı ulaştırdıklarını da vurgulayan Kurtcebe, “Ayrıca okulumuz bildiğiniz gibi Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Protokol Okulu’dur. Bu projenin faydalarından okulumuz fazlasıyla yararlanmaktadır. İzmir’de okulumuzun paydaşlığını Ege Bölge Sanayi Odası, İzmir Ticaret Odası, Deniz Ticaret Odası ve İzmir Ticaret Borsası yapmaktadır. Bugün gerçekleştirmiş olduğumuz Pilav gününe katkılarından dolayı ben hepinizin huzurunda teşekkür etmek istiyorum. İbrahim Gökçüoğlu ve Metin Akdaş Başkanımızın önderliğinde Protokol Yürütme Kurulu üyelerimize, okulumuzu daha iyiye ve güzele götürme çabaları  ve emekleri için de teşekkür ederim” diye konuştu.

EBSO Meclis Başkanı İbrahim Gökçüoğlu ise yaptığı konuşmada kendisinin de Mithatpaşa Meslek Lisesi mezunu olduğunu, meslek liselerinin ülke geleceği açısından çok önemli bir misyonu taşıdığını söyledi. Mesleki eğitimin öneminden de bahseden Gökçüoğlu, sanayicilerin idaresinde yürütülen meslek okulları projesinin son derece doğru bir uygulama olduğunu belirterek, bu projenin daha da geliştirilmesi gerektiğini kaydetti. Konuşmaların ardından müzik dinletisi ve dans gösterileri yapıldı. Mezunlar ise hem birbirleriyle hasret giderdiler hem de okulda incelemelerde bulundular.

 

Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bornova’nın parkları rengarenk olacak
Bornova’nın parkları rengarenk olacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()