CHP ve İYİ Parti'nin İzmir Görüşmeleri Tıkandı mı?

CHP ve İYİ Parti arasında seçim ittifakı çerçevesinde görüşmeler devam ederken Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkanlar çerçevesinde yürütülen görüşmelerde ilçe belediye başkanlıkları konusunda fikir ayrılığı oluştuğu öğrenildi.

04 Ocak 2019 - 22:40 - Güncelleme: 04 Ocak 2019 - 22:56

Gerçek Haberci'nin haberine göre CHP ve İYİ Parti arasında varılan ittifak anlaşması çerçevesinde belediye başkanlıkları ile ilgili çalışmalar devam ediyor. CHP'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun ve İYİ' Parti'nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Müsavat Dervişoğlu başkanlığındaki ekipler arasında devam eden görüşmelerin kıran kırana devam ettiği öğrenildi. Gerçek Haberci'nin edindiği bilgilere göre CHP Tire, Kiraz ve Kemalpaşa'yı İYİ Parti'ye bırakırken, İYİ Parti'nin bu ilçeler dışında Urla ve Selçuk Belediye Başkanlıklarını istiyor bu konuda ısrar ediyor. CHP ise rahat olduğu bu ilçeleri vermek istemiyor.


Meclis Üyelikleri de masada
Görüşmelerde belediye meclis üyeliklerinin de görüşüldüğü, CHP'nin 3 ilçenin belediye başkanlıklarını verirken Büyükşehir Belediye Meclisi kontenjanı sayılan üst sıraları kendisine almaya sıcak bakmadığı öğrenildi. Meclis üyesi sıralaması dışında CHP'nin belediye başkan yardımcılıkları konusunda da İYİ Parti'ye görev vermemekte kararlılığı dikkat çekiyor.

Gecikmenin Nedeni Yaşanan Tıkanıklık mı?

CHP' nin İzmir adaylarını açıklayacağı tarihi sürekli ertelemesi akıllara "görüşmelerdeki tıkanıklık mı açıklamayı geciktiriyor?" sorusunu getirse de iki tarafından da uzlaşma konusunda istekli olduğu gelen bilgiler arasında.

Bu haber 1591 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()