CHP'li vekilden HDP'nin kapatılmasına ilişkin davaya eleştiri: 'Tümüyle siyasi bir dava'

HDP'nin kapatılmasına yönelik davaya dair açıklamada bulunan CHP Milletvekili Kesici, 'Seçimin ağzında HDP’nin kapatılma davası hiçbir şekilde hukuki bir dava olarak görülemez' dedi.

30 Ocak 2023 - 12:29

CHP İstanbul Milletvekili İlhan Kesici, Anayasa Mahkemesi'nde görülen HDP'nin kapatılmasına yönelik davayı eleştirdi. Söz konusu davanın seçim sürecinde görüldüğünü belirten Kesici, davanın hukuki değil, siyasi bir dava olduğunu ifade etti.

Konuya ilişkin sosyal medya üzerinden açıklamada bulunan Kesici, şu ifadeleri kullandı:

"Seçimin ağzında HDP’nin kapatılma davası hiçbir şekilde hukuki bir dava olarak görülemez. Tümüyle siyasi bir davadır. Hukuken kapatılacaksa seçimden ya birkaç yıl önce kapatılır, insanlar yeni partilerini seçime hazırlayabilme imkanı bulurlar. Veya seçimden sonra kapatılır."

Bu haber 194 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Işıklar Mahallesi’nde değişim başlıyor
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()