CHP'li Polat'tan MHP'li başkan Acar'a 'Ahlak ve vicdan' çağrısı!

Nae Sao Paulo krizine İzmir’den tepkiler çığ gibi büyüyor. CHP İzmir Milletvekili Mahir Polat gemi söküm firmasına ve Aliağa Belediye Başkanı’na ahlak ve vicdan çağrısında bulundu. Polat, “Zorunlulukla keyfiyetin arasında çığırtkanlık yapmak ahlaksızlıktır. Ahlak ve vicdan çizgisine davet ediyorum insanları. Çimentoların içindeki asbestten yola çıkarak, bir kurgu yaparak Sao Pauloyu ve o şirketi aklamak bir belediye başkanının görevi değildir. Ahlaka ve vicdana davet ediyorum” dedi

04 Ağustos 2022 - 17:06

İzmir Gündemi'nden Aylin Uğur'un haberine göre İzmir Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm tesislerine, asbestli olduğu bilinen Brezilya donanmasına ait eski uçak gemisi nae sao paulo gemisi geliyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'nın, Brezilya donanmasına ait savaş gemisinin Aliağa'da sökümü için Sök Denizcilik adlı firmaya 30 Mayıs 2022'de izin verdiği ortaya çıkmıştı. Şirket tarafından 12 Mart 2021 tarihinde satın alınan gemi için o dönemde birçok eylem yapılmıştı. Fakat geminin bünyesinde 600 tondan fazla asbest olduğu iddia edilmesine rağmen bakanlık söküm için onay kararı aldı.

Bakanlığın kararının ardından İzmir siyasetinden de tepkiler gelmeye devam ediyor. ‘Asbestli gemi’ Nae Sao Paulo’nun 5 Ağustos tarihinde limandan yola çıkacağı bilgisi konuşulurken İzmir siyasetinden chp İzmir Milletvekili ve Çevre Komisyonu üyesi mahir polat gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. Gemi sökümü için izin verilen firmaya ve Aliağa Belediye Başkanı Serkan Acar’a çağrıda bulunan Polat,” Büyükşehir binasının yıkılması bir zorunluluktur ve içinde asbest gibi bir madde yoktur. Zorunlulukla keyfiyetin arasında çığırtkanlık yapmak ahlaksızlıktır. Ahlak ve vicdan çizgisine davet ediyorum insanları. Çimentoların içindeki asbestten yola çıkarak, bir kurgu yaparak Sao Paulo’yu ve o şirketi aklamak bir belediye başkanının görevi değildir” açıklamasını yaptı.

​​“VAR GÜCÜMÜZLE MÜCADELE EDECEĞİZ”

İzmir Aliağa ilçesinde bulunan gemi söküm tesislerine, asbestli olduğu bilinen Brezilya donanmasına ait eski uçak gemisi Nae Sao Paulo gemisinin gelmesine tepki göstermelerinin sebeplerini açıklayan CHP’li Polat, “Hiçbir kafa karışıklığımız yok. Kentte de kafa karışıklığı yok. Bu Nae Sao Paulo gemisinin ikizini daha önce 2003 yılında Türkiye’ye getirilmek istenmiş, Türkiye’deki kamuoyu baskısından dolayı geri adım atılmış. Sonra bu asbestin insan sağlığına etkisi öğrenildi. Aliağa’da çok ciddi refleks vermemizin nedenlerinden bir tanesi, Aliağa’da hava kirliliği hat safhada. Biz biliyoruz ki Aliağa’da hava kirliliğiyle asbestin bir araya gelmesi 50 ila 90 kat daha fazla kanser riskini arttırıyor. Bu demek oluyor ki bir yaşındaki çocuk 30 yaşında kanser olabilme riskiyle karşı karşıya. Kar hırsı insan sağlığının, çevre ve doğa güvenliğinin önüne geçmemeli. Buradan o şirketi engelleyebilmek için var gücümüzle mücadele edeceğiz” dedi.

“BU TOPRAKLARA İHANET ETMEYİ BIRAKIN”

Gemi söküm ihalesini alan SÖK Denizcilik firmasına çağrıda bulunan Polat, “O şirkete çağrıda bulunmak istiyorum; “Siz bu topraklarda yaşayacak bu topraklarda kar edecek, bu topraklarda yaşamınızı sürdüreceksiniz. Yedi sülaleniz bu topraklarda yaşayacak. Bu topraklara ihanet etmeyi bırakın. Bu yaptığınız duyarsızlığın elbet bir gün hesabını sorarlar. Bundan bir an evvel vazgeçin. Bu şirket o toprakları kar hırsıyla kirletmesin!”

CHP’Lİ POLAT’TAN BAŞKAN ACAR’A TEPKİ

Gemi söküm firmasının ardından Aliağa Belediye Başkanı’na şirkete sahip çıktığı ve Büyükşehir Belediye binası hakkındaki iddialar için tepki gösteren Polat, “O şirkete sahip çıkan Aliağa Belediye Başkanı’na seslenmek isterim. Çünkü meclis salonlarında asbestin ne kadar masum olduğunu anlattığını biliyorum. Ona buradan çağrıda bulunmak istiyorum; “Ahlaklı ve vicdanlı olmak gerekiyor. Büyükşehir binasının yıkımı sırasında ihalede asbest koşullarına uyulmak maddesinden ‘E büyükşehir de yıkılıyor’ deyip bir takım yandaş gazetecilere feveran edip çığırtkanlık yapmasın. Bir belediye başkanı olarak onun görevi Aliağa’nın geleceğini kurmak olmalı. Yoksa bir gemi söküm firmasının geleceğini kurmak, onunla birlikte kol kola yürümek olmamalı. Büyükşehir binasının yıkılması bir zorunluluktur ve içinde asbest gibi bir madde yoktur. Zorunlulukla keyfiyetin arasında çığırtkanlık yapmak ahlaksızlıktır. Ahlak ve vicdan çizgisine davet ediyorum insanları. Çimentoların içindeki asbestten yola çıkarak, bir kurgu yaparak Sao Pauloyu ve o şirketi aklamak bir belediye başkanının görevi değildir. Ahlaka ve vicdana davet ediyorum” dedi.

Bu haber 235 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()