CHP'de büyükşehir adaylığı için başvuru ücreti 50 bin TL!

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), yerel seçimler için aday adaylığı başvuru sürecini başlattı.

20 Kasım 2023 - 20:07

Aday adaylarından istenen koşullar ve başvuru sırasında yatırılması gereken özel ödentisi belirlendi. Parti, aday adaylarının seçim sürecinde dikkate alınacak niteliklerini ve başvuru sürecinin ayrıntılarını paylaştı.

Başvuru formunda aday adaylarının kişisel bilgileri, eğitim durumları, meslekleri ve partideki görevleri (varsa) gibi bilgiler talep edildi. Aday adayları, siyasi geçmişlerini ve partideki deneyimlerini detaylandıran bir özgeçmiş sunmaları gerekiyor.

Aday adaylığı başvurusu sırasında teslim edilmesi gereken belgelerin listesi ve başvuru alındı belgesi de belgede yer aldı. Bu belgeler, başvuru sürecinin resmi ve düzenli bir şekilde yürütülmesini sağlamak amacıyla gerekli olduğu ifade edildi.

Başvuru süreci ile ilgili daha fazla bilgi almak isteyen aday adayları için iletişim bilgileri ve başvuru sürecine ilişkin ek detaylar da belgede yer alıyor. Parti, bu bilgilerle aday adaylarının başvuru sürecini kolaylaştırmayı ve şeffaflığı artırmayı hedefliyor.

Açıklamada şöyle denildi:

"Mahalli idareler seçimlerinde aday adayı olmak isteyenler 21 Kasım ila 28 Kasım 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecektir. Yasa gereği istifa etmesi gerekenler ise 1-5 Aralık 2023 tarihleri arasında başvuru yapabilecektir."

Büyükşehir belediye başkanlığı için 50 bin TL, nüfusu 500 bin ve üzeri il ve ilçe belediye başkanlığı için 30 bin TL, nüfusu 250 binden 500 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 20 bin TL, Nüfusu 100 binden 250 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 17.500 TL, nüfusu 50 binden 100 bine kadar olan il ve ilçe belediye başkanlığı için 15 bin TL, nüfusu 15 binden 50 bine kadar olan il ve ilçe, belde belediye başkanlığı için 10 bin TL, nüfusu 10 binden 15 bine bine kadar olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 7,500 TL, nüfusu  5 binden 10 bine kadar olan il, ilçe ve belde belediye başkanlığı için 5 bin TL, nüfusu 5 binin altında olan adaylık için 3 bin TL olarak açıklandı.

Meclis üyeliği için ise başvuru ücretleri bin ila on bin TL arasında  değişiyor. 

Aday adaylığı başvurusu yapacak kadın, gençlerden ödentilerin yarısı alınacak. Engellilerden, şehit yakını ve gazilerden ise ödenti alınmayacak. 

Bu haber 528 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()