Cem Uzan'dan muhalefete 'erken seçim' çıkışı: "Evet diyen milletvekilleri satılmıştır!"

Genç Parti Kurucu İl Başkanı Cem Uzan, “Türkiye’de erken seçime evet diyen her milletvekili satılmıştır” dedi.

25 Eylül 2022 - 16:17

Gerçek Haberci'nin haberine göre Genç Parti İzmir İl Kongresi, Mustafa Necati Kültür Merkezi’nde gerçekleştiriliyor. Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kongreye Genç Parti Kurucu Genel Başkanı Cem Uzan, canlı bağlantı ile katılım sağladı. Önemli siyasi mesajlar veren Uzan, “Türkiye’de erken seçime evet diyen her milletvekili satılmıştır. Kimse bize laga luga yapmasın, biz yemeyiz. Anayasa’da erken seçim diye bir şey yazmaz. Seçimlerin yenilenmesi söz konusudur, İstanbul’daki gibi. O yüzden erken seçim diyen herkes AKP’nin satın aldıklarıdır” dedi. Uzan, muhalefetin cumhurbaşkanı adayı noktasında ise açıklanmamasını zekice bir davranış olarak nitelendirdi.
“Aileme ve bana bu kumpası kuran Erdoğan’dır”
Seçime son 9 ay kaldığını hatırlatan Uzan, “Artık sürece girdik. 2 buçuk gün içinde 3 buçuk milyon izlendik. Bu çok sevindirici bir şey. Benim açımdan kamuoyu önünde paylaşma fırsat bulamadığım ve sustuğum soruları soru soran genç kardeşlerime açıklama fırsatım oldu. Şahsıma ve aileme atılan çamurların sorumlusunu ne neden atıldığını anlattık. Aileme e bana yapılan zulmü anlattım. Bana ve aileme bu kumpası kuranın adı Recep Tayyip Erdoğan’dır ben kindar bir adam değilim, kendi hesabımı kendim sorarım. 128 Milyar Dolar’ı biz öğrettik, bugün bu rakam 400 milyar Dolar’a çıktı. Yani 85 milyonun 400 milyar Dolar’ı çalındı” ifadelerini kullandı.
“Erdoğan’ın emekliliği geliyor, hesap verecek”
Uzan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adaylığı noktasında Anayasa’ya işaret ederek, “Anayasa 101 çok net, bunu bütün millete öğretiyoruz ve öğretmeye devam edeceğiz. Biz söylemekten yorulduğumuzda birçok insan daha yeni duyuyor olacak. 128’i öğrettiğimiz gibi Türkiye’ye 101’i de öğretiyoruz. Sayın Erdoğan için Anayasa’ya göre emeklilik vakti geliyor, artık hesap verecek. Türkiye’deki gerçek muhalefeti şu anda bizler yapıyoruz, diğerleri yandaş muhalefet” açıklamasını yaptı.
“Bizim kapımız ittifaka açık”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve CHP’nin şu anda doğru olanı yaptığını dile getiren Uzan, “Adaylarını açıklamakta ne kadar yavaş davranırlarsa o kadar zeki davranmış oluyorlar. 3’üncü ittifak konuşuluyor, yer alır mıyız? bizim kapımız herkese açık yeter ki Türkiye’nin menfaati olsun. 6’lı masada çatlak olduğu taktirde onlarla da her türlü görüşmeye açık olacağız. Türkiye büyük bir ekonomik krizin içinde, bunu ancak bir toparlarız. Bizim kadrolarımızın haricindeki kimse Türkiye’yi bu durumdan kurtaramaz. Bütçe disiplini, 1 trilyon Dolarlık yatırımın Türkiye’ye kazandırılması, 400 milyar Dolar’ın Türkiye’ye geri getirilmesi… Bunlardan bahsetmeyeceğiz, birçok kez anlattım. Aileme yapılan kumpas, Genç Parti yüzünden ve Türkiye sevdam yüzümden yapıldı. İstediği mahkeme kararlarını istediği yasakları önüme koysunlar ben şu sözü hatırlatırım ‘Hangi çılgın bize zincir vuracakmış’ demek istiyorum” diye konuştu.

 

Bu haber 349 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 ölü, 8 yaralı
Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 ölü, 8...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()