Çağlar boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu

İzmir Büyükşehir Belediyesi Kent Tarihi ve Tanıtımı Dairesi Başkanlığı, 10 Aralık 2022 tarihinde, Travel Turkey İzmir Fuarı kapsamında Fuar İzmir’de Çağlar Boyunca Akdeniz ve İzmir Sempozyumu düzenliyor. Sempozyum aracılığıyla İzmir’in Akdeniz ülkeleri ve kentleriyle kurduğu bağların arkeolojik veriler ve güncel araştırmalar üzerinden değerlendirilmesi, geçmişten günümüze deprem ve tsunami gibi doğal afetlerle kıyı çizgisi değişimlerinin geniş kitlelere anlatılması amaçlanıyor.

01 Aralık 2022 - 11:45

DİL-TAŞ-SERAMİK
Ticaretin, yeme-içme alışkanlıklarının ve iç içe geçmiş yüzyılları eskiten fikirlerin beslediği döngü içerisinde, İzmir’in çok dilli ve boyutlu kültürel kimliğiyle bir liman kenti olması, İzmir’in Akdeniz’deki önemli kentler ve kültürlerle ilişkilerini değerlendirmeyi mümkün hale getiriyor. Sempozyumun I. oturumunda, Akdeniz’deki uygarlık devamlılığı içerisinde konuşulan dillerin, döngüsel bir kültür olgusunun gelişmesine ve farklı insan topluluklarının kaynaşmasına olan etkisi ele alınacak.

YER-DENİZ-DOĞA
Sempozyumun II. oturumunda ise, İzmir’in deprem geçmişi, 3600 yıl önce gerçekleşen Thera (Santorini) Patlaması sonucu oluşan tsunaminin İzmir’deki izleri ve İzmir kıyılarının geçmişten bugüne nasıl değiştiği üzerinde durularak, güncel çalışmalar paylaşılacak.

Sempozyum; akademisyenler, kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili yönetici ve çalışanları, profesyonel ve amatör kent tarihi araştırmacıları, üniversite öğrencileri, turist rehberleri, arkeologlar, sanat tarihçileri ve beşeri coğrafya uzmanları, sivil toplum temsilcileri ve vatandaşlara ulaşmayı, kültürel miras bilinci ve arkeolojik miras konusunda farkındalık oluşturulmasına katkıda bulunmayı amaçlıyor. 

Bu haber 287 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 ölü, 8 yaralı
Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 ölü, 8...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()