Bunu da mı Yapacaktın Levent Piriştina!

Mikrop Hikmet yazdı... Engellilere tüm gönlünü açan Buca'nın çalışkan başkanı sayın Levent Piriştina yine engelli dostlarımızın kalbinde ayrı bir yeri var...

31 Ocak 2019 - 13:32

Düşünsenize engelli dostlarımız 5 yıl çalışacak ve emekli olacak. Ve bu olanakları Sayın Levent Piriştina yapacak...

Türkiye'de bir ilki daha Yine Buca'nın sevilen başkanı Levent Piriştina yapacak...

Bundan yaklaşık Bir buçuk Yıl önce

Telefonun diğer ucunca EGE TEKO (  Ege Tüm Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi) başkanı benim de abla gibi sevdiğim Tülay Yenice var.

- Mikrop'um bizler çok mutluyuz. Artık engelli dostlarımızın bir işi olacak.

- Nasıl başkanım anlamadım?

-  Engelliler için kurulan "Korumalı İş-yeri"nin hayata geçirilmesi için vatandaşlardan, iş adamlarından, siyasi partilere makine talep ediyoruz.Desteğine gönlüne yine ihtiyacımız var.

Çok mutlu olmuştum. İyi de bu makineleri nerden bulacağız yeri nasıl bulacağız derken hemen arkasından...

-  Buca Belediyesi Levent Piriştina'nın katkılarıyla Kaynaklar'da tahsis edilen alana kurulacak 'Korumalı İşyeri' projesiyle engellilerin istihdamına ve çevreye katkı sağlayacak...

İşte o zaman demiştim Buca belediye başkanım eğer  bu projeye el atmışsa sizi zora sokmaz...

Uzun süredir kendisini takip ediyor ve takdir ediyorum

Genç ve farklı bir kişiliği var Sayın Levent Piriştina'nın.

Farklı ve insana daha doğrusu canlıya dair bir proje varsa yada kendisini heyecanlandıracak bir proje ise kimse tutamaz.

Nisan ayı 2017 yılında Bir Televizyon programına konuk olduk ve derdimizi anlattık...

Programa Ben, Dünyaca Ünlü Kuaför Harun Cici Ege Teko başkanı Tülay Yenice  ve  Abdurrahman Kütükçü katıldık.

O gün Tülay başkanım aynen şöyle demişti...

'' Tesiste solucan gübresi ve kompost üretimi yapılacak. Korumalı İş yerinin özelliği öncelikle 'Zihinsel Engelli' bireyler istihdam edilmesidir. Burada 5 yıl boyunca çalışan engelliler emekli olabilecek. Bu tesisle hem engellilere hem çevreye çok büyük bir yatırım yapılacak. Biz de engellilere yardım etmek isteyen vatandaşlardan, iş adamlarından, siyasi partilerden o tesisi hayata geçirmek için makine talep ediyoruz” diye konuşmuştu...

Aradan 1 yılı biraz geçti…

bakın süreç nasıl gelişti…

Buca Belediye sayfasından alıntılarla Sayın başkanımızın bu işin peşini bırakmadığını gördüm ve ayakta alkışladım…

21.07.2018 - Engellilere İstihdam, Doğaya Destek

26.05.2017 - Buca Belediyesi Kompost ve Solucan Gübre Tesisi’nin temeli atıldı

Biliyorsunuz ki seçimler ve adaylar kargaşası yaşanmasına rağmen projelerine ve etkinliklerine ara vermeden devam ediyor...

TÜRKİYE'de bir ilk

AÇILIŞ - 9 ŞUBAT  SAAT 14:00

LEVENT PİRİŞTİNA AYNEN ŞÖYLE DİYOR..

Bir ilke imza atıyoruz.. Bünyesinde sadece zihinsel engelli hemşehrilerimizin istihdam edileceği ve 5 yılda emekli olabilme imkanı sağlayacak Buca Belediyesi Kompost ve Solucan Gübre Tesisimizi 9 Şubat'ta açıyoruz.. 

Sözüm sözdür işimiz hizmet gücümüz hizmet diyen başkan Levent Piriştina Tüm engelli dostlarımızın sevgisini ve duasını almıştır..

Kaynaklar'da projelendirilen doğaya saygılı kimyasal içermeyen kompost ve solucan gübre üretimi yapılacak tesisin park ve bahçelerden toplanan budama atıkları ve ömrünü tamamlayan çimler geri dönüşüme sokularak, kompost gübre üretilecektir.

Buca pazarlardaki sebze ve meyve atıkları ayıklanıp, solucanların sindirim sistemlerinden geçirilerek, tarım sektörü için çok önemli solucan gübre üretimi yapılacak.

alıntı..

Buca Belediyesi  Belediye başkanı sayın Levent Piriştina ve Ege Engelliler Çevre Kültür ve İşletme Kooperatifi (EGETEKO) işbirliği ile hayata geçirilen Korumalı İşyeri niteliğindeki Tesis, engelli istihdamının yanı sıra geri dönüşüm ve Buca’nın yeşil doğasının canlandırılmasında kullanılacak gübre üretimini sağlayacak.

Bu Türkiye de bir ilk sayın başkanımla gurur duyuyorum...

Engelli dostlarımız Aileleri ve bizler size minnettarız...

Daha yapacak çok şey var Buca için Piriştina …

 

 

 

Bu haber 2230 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Soma'da katliamın 10. yılı: Madenci Anıtı'na '301'i unutma' yürüyüşü
Soma'da katliamın 10. yılı: Madenci Anıtı'na '301'i unutma'...
Başkan Çiçek Anneleri Unutmadı
Başkan Çiçek Anneleri Unutmadı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()