Bunca yılın alışkanlığını değiştirmek zor: Erdoğan'la Özel normalleşme, Bayraktar gerilim peşinde

AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan bayramlaşmak için CHP Genel Başkanı Özel’i aradı. Aynı gün Baykar Genel Müdürü İmamoğlu’nu hedef aldı, yanıt İBB’den geldi.

11 Nisan 2024 - 13:24

Yerel seçimlerde AKP’nin uğradığı oy kaybı sonrası düzen muhalefetinden erken seçim talebi yerine uzlaşma sinyalleri gelirken bayramın ilk günü AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel telefonda görüştü.

Erdoğan MHP, BBP, HÜDA-Par, DSP, Vatan Partisi ve İYİP’in genel başkanlarının yanısıra CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i de aradı ve bayramını kutladı.

Sözkonusu görüşme AKP yanlısı Sabah gazetesinin Özgür Özel’in Yavuz Donat’a verdiği mülakatı “Makama saygıdan asla taviz yok” başlığıyla manşetten yayımlamasının ardından gerçekleşti. Özel söyleşide “Bayram günü Sayın Cumhurbaşkanı’nı arayacağım. Bayramını tebrik edeceğim. Eskisi gibi, ‘Ben senin yanına gelmem’ yok. Böyle bir siyaset izlemeyeceğim. Tercih ederim ki Çankaya Köşkü’nde buluşalım. Çünkü orada da Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın odası var” ifadelerini kullanmıştı.

Okuyan: IMF yumuşaması yaşıyoruz

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan bugün soL’da yayımlanan söyleşisinde Türkiye’nin bir süredir IMF politikaları uyguladığına ve sermaye sınıfının bu politikalar uygulanırken sert bir muhalefet istemediğine dikkat çekmişti.

Okuyan “Erdoğan’ın önümüzdeki birkaç yıl muhalefetin yapıcı tutumuna şiddetle ihtiyacı var. CHP ben bu rolü oynarım demekle meşgul. Erken seçim talebini dile getirmiyor, uzlaşı, saygı gibi kavramlarla bir siyasi yumuşama doğrultusunda inisiyatif almaya çalışıyorlar” demişti.

Okuyan X hesabından yaptığı paylaşımda da “Uzlaşı, saygı, anlayış gibi sözcükler siyasetin dilinde egemenlik kuruyorsa bunu bayrama değil, halkın tepesine çöken ekonomi politikalarında en küçük bir değişiklik istemeyen holdinglerin çabasına bağlamak gerek. Anlayacağınız IMF yumuşaması yaşıyoruz. Halk yumuşamamalı” yorumunu yaptı.

Bu haber 425 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”
Polat, “Milletin varlıklarını şirketler batırıyor”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()