Bornova’da sivil toplum kuruluşlarından büyük işbirliği modeli

Bornova’da, sivil toplum kuruluşları hem kendi aralarındaki hem de Bornova Belediyesi hizmet birimleri arasındaki iletişim ağının güçlendirilmesi amacıyla bir araya geldi.

28 Mart 2023 - 12:21

Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nden yararlanan 390 sivil toplum kuruluşunun temsilcilerinin katılımıyla “Koordinasyon ve İşbirliği Toplantısı” gerçekleştirildi. Her ay düzenlenecek toplantıda yeni ve güçlü işbirliği olanaklarının yaratılması amaçlanıyor.

 

Bornova Belediyesi Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde düzenlenen ilk toplantının açılış konuşmasını yapan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, sivil toplum kuruluşlarının hiçbir ücret ödemeden yararlandıkları merkezlerin Türkiye genelinde artması gerektiğini söyledi. İnsanların birikimlerini sivil toplum örgütlerinde değerlendirmesi gerektiğini söyleyen Başkan İduğ, “Ben de sivil toplum kuruluşlarının içinden gelen bir insanım.  STK’lardaki birikimim ve iş dünyasındaki network birleştiğinde gerçekten çözüm odaklı ve verimlilik esaslı çalışıyorsunuz” dedi.

 

Sivil toplum kuruluşları ile yakın çalışma anlayışı ve kurumlar arası işbirliği sayesinde Türkiye’yi yasa boğan depremin ardından çok kısa sürede 5 bin çadırı Bornova Belediyesi olarak bölgeye götürüp kurduklarını dile getiren Başkan İduğ, “Liyakatli olan ve bizimle birlikte sivil toplum örgütlerinde birikimlerini ülkemize kazandırmak isteyen herkese kucaklarımızı açtık. Gönüllülük esasıyla zamanlarını birikimlerini topluma aktarmak için çalışan insanlarımızın parayla ilgili sorunlarını ortadan kaldıralım dedik. Bu anlayışla Altındağ Atatürk Kültür Merkezi Sivil Toplum Kuruluşları Yerleşkesi’nde kira, elektrik, su parası gibi giderleri düşünmeden çalışılabilecek bir ortam sağladık. Sekreteryadan ortak çalışma alanlarına kadar başka pek çok hizmeti de ücretsiz sunuyoruz. Yeter ki gönüllülük esaslı çalışan insanlarımız Türkiye’ye fayda sağlasın.

 

Her ayın üçüncü Çarşamba günü düzenlenmeye devam etmesine karar verilen “Sivil Toplum Kuruluşları Koordinasyon ve İşbirliği Toplantısı”na katılan temsilciler destekleri nedeniyle Başkan İduğ’a plaket verdi.

Bu haber 184 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
Başkan Tugay'dan resmi tören sitemi
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!
CHP İzmir Milletvekili Kılıç’tan Tugay’a destek!

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()