Bornova Belediyesi ve Belediye İş Sendikası Toplu Sözleşme İmzaladı

Bornova Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, Bornova Belediyesi İZBAŞ AŞ'ye bağlı çalışanlar için toplu iş sözleşmesi imzalandı.

13 Haziran 2019 - 15:18 - Güncelleme: 13 Haziran 2019 - 15:33

Bornova Belediyesi ve Belediye İş Sendikası arasında, Bornova Belediyesi İZBAŞ AŞ'ye bağlı çalışanlar için toplu iş sözleşmesi imzalandı. Toplu sözleşme töreni, Bornova Belediyesi Nikah Salonu'nda gerçekleşti. Törende konuşan Bornova Belediye Başkanı Dr. Mustafa İduğ, "Rekabetçi bir İZBAŞ yaratmak gerekiyor. Biz yapılması gerekeni yaptık" dedi.

Hiçbir zaman bir şirketin zarar etmesini kabul etmeyeceğini ifade eden İduğ," İZBAŞ rekabetçi, Bornova Belediyesi'nin önemli işlerini yürütecek, nitelikli, Bornova halkına hizmet edecek bir yapıya kavuşacak. Bir partinin belediye başkanının güçlenebilmesi için, çalışanının aldığı parayı hak etmesi lazım. Bornova Belediye halkının bizden beklediği hizmetler, yapacak olan biziz. Bornova Belediyesi olarak önümüzdeki süreçte böyle sözleşmelere gerek görmeden gereken zamları yapacak. Nitelikli ve kurumsal bir belediye için, yetenekli arkadaşlara görev vereceğiz" dedi.

İZBAŞ'ın rolü büyük

Göreve geldiklerinde 3.gününde olan grev kararı hakkında konuşan İduğ, "Biz dedik ki, Bornova halkına hizmet edeceksek, o imzayı atacağız. Biz bunu ödül olarak vermedik. Biz yapılması gerekeni yaptık. Rekabetçi bir İZBAŞ yaratmak gerekiyor. Bunun için dışarıdan profesyonel arkadaşlarımız katıldı. İZBAŞ’ın büyük bir rolü var. İZBAŞ içine girdiği işi en esaslı yapan şirket olacak. Önümüzdeki yıllarda cirosunu artıran bir şirket olacak" şeklinde konuştu.

Ülkede güven duygusu ve belirsizlik hakim olduğunu da dile getiren İduğ, insanların korku ile yaşadıklarını söyledi. İduğ, "Özgürlük ve laikten bahsediyoruz. Bunların olabilmesi için önümüzdeki 5 yılı ve yerelleri iyi değerlendireceğiz. Bu konuları pozitif yönde geliştirmemiz gerekiyor. Çalışanlar görevlendirilmiş sorumlulukları yerine getirdikçe çözülecek. Sizler bizim gözümüz olacaksınız. Hak çok önemli. Bornova Belediyesi’ni istediğimiz yerlere getirmemiz için size ihtiyacımız var" dedi.

Sözleşmeyi çalışarak onurlandıracağız

Türkiye'nin gerçekten kritik ve zor dönemlerden geçtiğini ifade ederek sözlerine başlayan Belediye İş Sendikası Genel Başkanı Nihat Yurdakul, "Bunları aşamazsak böyle platformlarda olamayız. En önemli şey demokrasi ve hukuk devleti olmak. Eğer bunlar yoksa toplu sözleşme gibi törenlerde olamaz. Ülkemiz hızla karanlık günlere gitsin isteniyor. Bunun önüne geçmek lazım. Bunu önleyecek güç, üniversitelerdeki işçi sınıfıdır. İlk genel başkan olduğumda İzmir’e geldim, dedim ki ’Geleceğimiz hiç parlak değil. Gelin işçi sınıfının lokomotifini İzmir yapalım’. Bizimle çalışan arkadaşlarımız buna örnek olabilir. Bir gün vatandaşlığımız bile gidebilir. Sahip çıkmak ve güçlendirmek gerekiyor. Biz çalışandan yanayız. Toplu sözleşme ile sunduğu ücretlerin fazlasıyla altından geleceğiz. Bu sözleşmeyi çalışarak onurlandıracağız. Bizim arkadaşlarımız yandaş ve asalak değil. Sadece alınterimiz bize yetiyor" diye konuştu.

Hepimiz Cumhuriyet projesiyiz

İstanbul'un sadece Ekrem İmamoğlu seçimi olmadığını vurgulayan Yurdakul, "İzmir, Ankara, Rize, Edirne, Çanakkale ve Türkiye’nin seçimi. İstanbul seçimine kitlendi herkes. Demokrasinin hala geçerliliği var mı bu önemli. 'Ekrem İmamoğlu bir projedir' dendi. Evet, bir proje. Hepimiz bir projeyiz. Bu projenin adı Cumhuriyet. Cumhuriyet olmasa bunlar mümkün mü? Laik devlet olmasa bunlar mümkün mü? Önceliğimiz; özgürlük, demokrasi ve hukuk devleti. Bunun bedeli neyse ödemeye hazırız. Çocuklarımıza demokratik ülke bırakmak istiyoruz. Bizim anlayışımız emeğe saygı duyan anlayış, emekçinin çocuklarını da kendi kadar kıymetli gören anlayış. Bizim partimiz yok, bizim partimiz laik Türkiye Cumhuriyeti" dedi.

 

2019/06/2019-06-13-15-32-59.jpg
Bu haber 1104 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ... HATİMOĞULLARI:
TBMM BAŞKANI KURTULMUŞ DEM PARTİYİ ZİYARET ETTİ......
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()