Bol Ayak Oyunlu Kongre

Pazar günü gerçekleşecek CHP İl Kongresi’nde öne çıkan gelişmeleri sizler için derledik. İl kongresine 36 saatten az kala parti kulisleri iyice hareketlendi. Son bir haftada çokça iddia gündeme gelirken bunlardan en çok dikkat çekeni ise; Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun bazı milletvekillerine, belediye başkanlığı sözü vermesi ile Genel Başkanın danışma Veli Özdemir’in delegeleri bilinçli yanıltarak ‘Genel Başkanın adayı’ Deniz Yücel’dir diye telefon açtığı oldu.

05 Ocak 2018 - 18:15

Gerçek Haberci Gazetesi muhabiri Aycan Karadağ ın haberine göre Pazar günü, CHP’nin 654 delegesi Celal Atik Spor Solunu’na giderek yeni il başkanını belirleyecek. Süreçte 7 isim, il başkanlığa ‘adayım’ demişti. Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü, İzmir Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi CHP Grup Sözcüğünden istifa eden Deniz Yücel, il eski başkanı Kemal Karataş, İl Başkan Yardımcısı ve Urla Belediye Meclis Üyesi Aytül Tokgözlü, PM eski üyesi Hüseyin Saygılı, partililerden Hasan Nebi ve Canan Tapkan, resmi adaylık açıklamalarını yapmışlardı. 
Daha sonrasında İl eski Başkanı Kemal Karataş, üye olduğu Konak İlçe Örgütü’nün Utku Gümrükçü’yü desteklemesini açıklamasından sonra adaylıktan çekilip, Gümrükçü’yü destekleyeceğini açıklamıştı. Mevcut İl Başkanı Asuman Güven ise, istediği desteği alamadığı için aday olmayacağını duyurdu.  Seçime iki gün kala, 6 adaydan Gümrükçü ve Yücel’in isimleri daha çok öne çıktığı gözleniyor…
İL BAŞKANLIĞI SÜRECİ
İlçe Kongrelerinin tamamlanmasın ardından CHP İl Kongresi için ilk adımı Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu attı. Ortak adayda uzlaşı için; önce ilçe başkanlarıyla ardından belediye başkanlarıyla ve son olarak milletvekilleriyle bir araya gelen Kocaoğlu, bu toplantılardan istediğini alamadı. Toplantılardan çıkan en net karar ise; 23 belediye başkanının delege olarak yazılmaması oldu.
Uzlaşı adayını bulamayan Kocaoğlu, sürpriz bir şekilde Deniz Yücel’i işaret etti. Kocaoğlu’nun bu tavrı parti içinde tepkilere neden olurken, daha sonrasında CHP’de kelimenin tam anlamıyla aday bolluğu yaşandı. Bu süreci en iyi geçen ise şüphesiz CHP Çiğli İlçe Başkanı Utku Gümrükçü.
DENİZ YÜCEL
Kocaoğlu’nun desteğini alan Yücel, il başkanlığı için resmi adaylık açıklamasını yapan ilk kişi oldu. İlk etap için eleştirilse de ilerleyen süreçte; Bornova İlçe Başkan Nevzat Kavalar, Güzelbahçe İlçe Başkanı Kazım Çam ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, Aliağa İlçe Başkanı Özcan Durmaz, Dikili İlçe Başkanı İsmail Hakkı Şener, Karşıyaka İlçe Başkanı Uğur Yıldırım, Foça İlçe Başkanı Baran Gezmiş Yıldırım, Ödemiş İlçe Başkanı Mehmet Birlik, Narlıdere İlçe Başkanı Şahin Fırat, Selçuk İlçe Başkanı Merve Çalışkan’ın destek verdiği iddia ediliyor. Ayrıca,  CHP Milletvekillerinden Murat Bakan, Atilla Sertel ve Ali Yiğit’tin de Yücel’e destek verdiği ve bu isimlerin ekipleri toplu taşıyamayacağı ön görülürken Bayraklı, Balçova ve Çiğli’nin ortak hareket edileceği kesin gözüyle bakılıyor. 
UTKU GÜMRÜKÇÜ 
Bayraklı İlçe Başkanı Cemalettin Alper, Çeşme İlçe Başkanı Ekrem Oran ve Konak İlçe Başkanı Mehmet Şakir Başak’ın desteğine alan Utku Gümrükçü, adaylık açıklamasını adeta gövde gösterisine döndürdü.  Parti tabanında büyük ilgi gören Gümrükçü’ ye, CHP İzmir Milletvekilli Tacettin Bayır ve Yalı Demokrasi Platformu’nun da desteklediği kamuoyuna yansıdı. 
BELEDİYE BAŞKANLIĞI SÖZÜ 
Son günlerde kulislerde inanılmaz bir iddia konuşuluyor. Gümrükçü ’nün parti tabanında büyük destek görmesinin ardından Kocaoğlu, bazı milletvekillerine, belediye başkanlığı sözü verdiği öne sürülüyor. 
VELİ ÖZDEMİR KAOSU 
Son olarak kongre öncesi kente gelen Genel Başkan Danışmanlarından Veli Özdemir'in delegeleri bilinçli yanıltarak ‘Genel Başkanın adayı’ Deniz Yücel’dir diye telefon açtığı iddiaları partiyi tam anlamıyla birbirine kattı. 

 

Bu haber 952 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin parçası olacağız”
Tugay: “İzmir Kentsel Gıda Stratejisi Belgesi'yle bu sürecin...
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”
Kılıç, “Anayasaya aykırı koltukta anayasa yazılmaz”

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()