Bir Zeytin Niye Kurur Rektör Hocam?

Otopark yapılmak için asfaltla kaplanan zeytinlik alandaki ağaçların dallarının kurumaya başladığı görülürken kuruyan dalların sık sık budandığı da dikkatlerden kaçmadı.

29 Kasım 2018 - 07:16 - Güncelleme: 29 Kasım 2018 - 08:32

Ege Politik, 17 Temmuz 2018 tarihinde Şok: Ziraatçi Rektörden Zeytinlik Alana Asfalt” başlığıyla, Ege Üniversitesi öğrencilerinin eğitimi için kullanılan zeytinlik alana asfalt dökülmesini Türkiye gündemine taşımıştı.

Asfalt dökülmesinin ardından otopark olarak kullanılmaya başlayan zeytinlik alandaki ağaçların köklerinin kısa ve uzun vadeli süreçlerde zarar göreceğini söyleyen uzmanlar olmasına rağmen “ziraatçi” bir rektör tarafından yönetilen üniversitenin sınırları içinde böylesi bir uygulama yapılması kamuoyu tarafından da tepkiyle karşılanmıştı.

Söz konusu süreçte, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube Başkanı olan Ferdan Çiftçi de yaptığı açıklama ile yapılan uygulamaya tepki göstermişti. Çiftçi açıklamasında asfaltın neden olduğu sıcaklıktan ağaçların yüzeysel ve kılcal kökleri zarar görecek, asfaltın su geçirimsizliği ve yeterli genişlikte bırakılmayan kök boğazı havuzları nedeniyle iyi beslenemeyecek uzun vadede zeytin ağaçları kuruyacağı da belirtilen açıklamada yapılan uygulamanın zeytin katliamı olduğu vurgulamıştı. 

Son günlerde, zeytin ağaçlarının dallarının hızla kuruduğunun ve kuruyan dalların sık sık budandığının gözlenmesi akıllara TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası İzmir Şube eski Başkanı Ferdan Çiftçi’ nin açıklamalarındaki uyarıları getirdi.

 “Ziraatçi” bir rektörün yanı sıra konuyla ilgili onlarca bilim insanının bulunduğu üniversitede böyle bir uygulamanın sonuçlarının öngörülemeyeceği ihtimali bulunmazken kamuoyu vicdanında da derin üzüntü yaratan sürecin geldiği noktada ağaçların kurumaya başlamasına karşı nasıl önlemler alınacağı da merak konusu oldu.

Ege Politik olarak Ege Üniversitesi Rektörü Prof.Necdet Budak'a Edip Cansever'in, veremli bir hastanın mendilene atıfta bulunduğu dizelerini hatırlatarak soruyoruz: "Bir zeytin niye kurur Rektör Hocam?"

 

MENDİLİMDE KAN SESLERİ

...
Ahmet Abi, güzelim, bir mendil niye kanar
Diş değil, tırnak değil, bir mendil niye kanar
Mendilimde kan sesleri.
                 

 

                    Edip CANSEVER 

 

 

Bu haber 2260 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()