Biden: Navalnıy'ın ölümünden Putin sorumludur

ABD Başkanı Biden, Rus muhalif siyasetçi Navalnıy'ın hapishanede hayatını kaybetmesinden Rusya Devlet Başkanı Putin'i sorumlu tuttu.

17 Şubat 2024 - 11:11

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Aleksey Navalnıy'ın ölümüne ilişkin ABD'nin yaklaşımını ve bundan sonraki muhtemel tutumlarını değerlendirdi.

Navalnıy'ın öldüğü yönündeki haberlerin doğru olmadığına inanmak için bir sebepleri bulunmadığını dile getiren Biden, "Aleksey Navalnıy'ın ölümüyle ilgili haberlere hem şaşırmadım hem de öfkelendim. Putin, onu zehirledi, tutuklattı ve yargılattı. Onu hapishaneye gönderdi ve izole etti" ifadesini kullandı.

Moskova'nın Navalnıy ile ilgili farklı bir söylemde bulunacaklarına işaret eden Biden, "Navalnıy'ın ölümünden Putin sorumludur. Onun başına gelenlerden Putin sorumludur" dedi.

Biden, Moskova'ya bugüne kadar çok sayıda yaptırım getirdiklerine ve Navalnıy'ın ölümü bağlamında yeni yaptırımlar olabileceğine dikkat çekti.

Kremlin Navalnıy’ın ölümünü doğrulamıştı

Rusya ile Batı ülkeleri arasındaki gerilimde öne çıkan Rus muhalif siyasetçi Aleksey Navalnıy’ın bugün cezaevinde hayatını kaybettiği açıklanırken, Kremlin Navalnıy’ın ölümünü doğrulamıştı

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Aleksey Navalnıy’ın ölümüyle ilgili bilgilendirdiğini açıklamıştı

Yamalo Nenets Özerk Bölgesi’ndeki cezaevinden bugün yapılan açıklamada Navalnıy’ın yürüyüş yaptıktan sonra fenalaştığı, aniden bilincini kaybettiği, yapılan müdahalelere karşın hayatını kaybettiği belirtilmişti.

Kremlin Sözcüsü Peskov, Navalnıy’ın ölüm nedenine ilişkin bir bilgi vermedi, bunun doktorlar tarafından açıklanacağını söylemişti.

30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı

Aleksey Navalnıy 2020’de Rusya’da zehirlendiği iddiasıyla hastaneye kaldırılmış, ardından destekçilerinin talebi üzerine özel uçakla Almanya’da tedavi olmak üzere bu ülkeye gitmişti.

Navalnıy Ocak 2021’de Rusya’ya döndüğünde gözaltına alınmış ve aşırılıkçı topluluk kurmak, yolsuzluk ve başka suçlamalarla toplam 30 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.

Bu haber 770 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İzmir’in eşsiz gün batımında Körfez turları başladı
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi
İBB'den 'SGK borcu' açıklaması: Bakan Işıkhan'a yalanlama geldi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()