Bayraklı’nın üretici kadınları pazar filesi örüyor!

zmir’de İŞKUR; Bayraklı Belediyesi ile anlaşarak bir zamanlar sıklıkla kullanılan pazar filelerinin üretilmesini istedi. Bunun üzerine belediyenin semt merkezlerindeki kadınlar, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Tekstil Tekniği öğretmenlerinden balık ağı tekniğiyle pazar filesi örgü dersi aldı.

18 Mart 2016 - 10:18

Günlük 20 lira yevmiyeyle file üretmeye başlayan kadınlar hem boş vakitlerini değerlendiriyor hem de ev bütçelerine katkı sağlıyor. Üretilen fileler Bayraklı Kadın Kooperatifi aracılığı ile satışa sunulacak.

 

Bayraklı Belediyesi, İŞKUR ve Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi işbirliği ile bir zamanların efsanesi pazar fileleri, semt merkezlerinde yeniden üretiliyor. Bayraklı Belediyesi Muhittin Erener ve Refik Şevket İnce Semt Merkezleri’nde bir araya gelen kadınlar, Mimar Sinan Endüstri Meslek Lisesi Tekstil Tekniği öğretmenlerinden balık ağı tekniğiyle pazar filesi örgü dersi aldı. Kısa sürede maharetlerinin gösteren kadınlar el emekleriyle fileleri tek tek yapmaya başladı.  File örgüsü kursuna katılarak işbaşı yapan kadınlar İŞKUR’dan günlük 20 lira kazanç sağlıyor, kaza ile genel sağlık sigortası girişi yapılıyor.

 

KADINLAR PROJEDEN MEMNUN!

 

Kadınlar ilk başta Bayraklı Belediyesi’nin kırmızı beyaz renklerini alan filelerden günde bir adet yaparken, şimdilerde bu sayısı 3’e çıkarmayı başladı. Kadınlar, bu proje sayesinde hem kazanç sağladıklarını hem de boş vakitlerini değerlendirdiklerini söylüyor. Öte yandan makrome ipinden yapılan fileler plastik poşetleri gibi çevreyi de kirletmiyor.

 

SEMT MERKEZLERİ ÜRETİYOR

 

23 mahallede 27 semt merkezi açtıklarını belirten Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, “Semt merkezleri bizim en güzel projemiz. Kadınlarımız burada çeşitli kurslar görüyor. İŞKUR aracılığıyla ya da iş adamları kadınların gücünden, el emeklerinden yararlanmak için çeşitli projelerle bize geliyor. Şu sıralar kadınlarımız pazar filesi üretiyor. Bunu yaparken de el emeklerinin karşılığını alıyorlar. Herhalde bundan güzel başka bir şey olamaz” dedi.http://www.mewdyaege.com.tr

Bu haber 997 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()