Baydemir: Şemdinli'de Olanlar Filistin'de Olsaydı...

Diyarbakır, İstanbul ve son olarak Van'da başlatılan Vicdan ve Adalet Nöbeti ikinci gününde. Nöbette açıklama yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Şemdinli’de yaşananlara dikkat çekerek 'Eğer bu olay Filistin’de olsaydı Erdoğan bütün dünyayı ‘Müslüman kardeşlerimize işkence yapılıyor’ diye ayağa kaldırırdı' dedi.

09 Ağustos 2017 - 15:46

Van’da Musa Anter Parkı’nda Halkların Demokratik Partisi’nin (HDP) başlattığı Vicdan ve Adalet Nöbeti ikinci gününde devam ediyor. Sabah saatlerinden itibaren ziyaretlerin sürdüğü nöbette günün açıklamasını yapan HDP Sözcüsü Osman Baydemir, Şemdinli’nin Altınsu köyündeki işkence iddialarını değerlendirdi.

‘EZİLMİŞ TÜM HALKLARIN ÖZGÜRLÜĞÜNÜ SAVUNUYORUZ’

HDP’nin tüm halklar için mücadele verdiğini söyleyen Baydemir, “Biz ezilmiş tüm halkların özgürlüğünü savunuyoruz. Bu hükümet 2015 yılında ülkeyi yine kan gölüne çevirdi. Anaların gözyaşlarını dökmeye başladı. Bu savaşta asker, polis, gerilla yaşamını yitirdi. Oysa 2013 yılında bir barış umudu doğmuştu. Sayın Öcalan 2013 yılında bunu deklare etmişti. Gelinen noktada ise tüm Türkiye tecrit ve izolasyon söz konusu. Bunlar AKP ile MHP’nin eseridir” dedi.

‘ŞEMDİNLİ’DE OLANLAR FİLİSTİN’DE OLSAYDI…’

Son bir haftada bölgede yaşanan işkence iddialarına ve Van T Tipi Cezaevi’nde yaşananlara değinen da Baydemir, “Van F Tipi Cezaevi’nde kadın tutsaklara yönelik ahlaksız bir şiddet uygulanmıştır. Avukatları gidip görüşemiyor, aileleri haber alamıyor. İşte bu tam bir faşizmdir. AKP şimdi Guantanamo’yu örnek alıyor. Bu kirli politikalarından derhal vazgeçmelerini istiyoruz. Bu topraklarda İskender’ler, Dehak’lar bu halkı esaret altına alamadı ve bundan sonra da alamayacak. Şemdinli’de Şapatan köyünde yaşanan işkenceler kamuoyuna yansıdı. 80 yaşındaki kadına işkence yapılıyor. Eğer bu olay Filistin’de olsaydı Erdoğan bütün dünyayı ‘Müslüman kardeşlerimize işkence yapılıyor’ diye ayağa kaldırırdı ” açıklamasında bulundu.

Bu haber 849 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi
Bayraklı’da kurban satış yerleri kura ile belirlendi

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()