Başkan Tugay'dan İzmir'in refahını artırma sözü

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı.

18 Mart 2024 - 22:00

CHP İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dr. Cemil Tugay, Ödemiş Ticaret Odası’nda düzenlenen toplantıya katıldı. Başkan Tugay, Ödemiş Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Surav, Ödemiş Ticaret Odası Meclis Başkanı Arif Basmacı, CHP Ödemiş Belediye Başkan Adayı Mustafa Turan ile meslek komitelerinin katıldığı toplantıda, kente yönelik projelerini anlattı.

“EGE BÖLGESİ TARIMSAL ZENGİNLİĞİ İLE DİKKAT ÇEKİYOR”
Ege Bölgesi’nin zengin bir tarım havzasına sahip olduğunu, yetişen ürünlerin çeşitliliği ve kalitesi açısından da stratejik önemi bulunduğunu anlatan Başkan Cemil Tugay, “İzmir’i, İzmir yapan en önemli kimliklerinden birisi tarım şehri olması. Diğeri de ticaret şehri olması. Zamanla buna turizmi de eklemek gerekir. Uluslararası ticaretin bu kadar yoğun olduğu şehirde, sosyal ve kültürel yaşam güçlüdür. Bizler yüzleri batıya dönük, gerçekten gelişmeye açık, çağdaş yaşamı benimseyen, bunun gereklerini özellikle demokrasi ve insan haklarını özümsemiş ve yaşam şeklini ona göre kurmuş insanlarız. Bunların hepsi bir bütün, biri diğerinden ayrılamaz. Bir şehrin refahının olması için o şehrin demokrasiyi yaşatması, insan haklarına değer vermesi ve her türlü gericilikten uzak durması gerekiyor. Ancak bu zeminde zengin olabiliyorsunuz. Ege Bölgesi de tarımsal zenginliği ile dikkat çekiyor” diye konuştu.
 

“İHTİYAÇLAR DOĞRU PLANLAMA İLE KARŞILANACAK”
Belediyecilik hizmetlerinin alt ve üst yapı hizmetlerinden ibaret olmadığına dikkat çeken Başkan Tugay, “Artık görüyoruz ki tarıma, hayvancılığa ve birçok sektöre, hükümet vermesi gereken önemi vermiyor. Ciddi bir plansızlık var. Topraklar gittikçe daha fazla verimsizleşiyor. Tohumdan gübreye, akaryakıta her konuda dışa bağımlı bir ülke haline geldik. Tüm bunlar mevcut iktidarın yanlış politikalarından kaynaklanıyor. Bugün Türkiye’nin en büyük limanlarını yine yabancılar işletiyor. Limanlarımızın milli ekonomi bünyesinde olması gerekirken, devletin veya yerli işletmecilerin işletmesi gerekirken Türkiye’nin en fazla ticaret yapan limanlarını Çinliler, Singapurlular işletiyor. Singapur ufacık bir

 

ülke. Mersin Limanı'nı işletiyor. İnanılmaz bir para kazanıyor. Hayati öneme sahip. Oysa İzmir Limanı sürekli geriliyor” dedi.

“ÜRETİCİMİZİN YANINDA OLACAĞIZ”
Başkan Tugay, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı seçildikten sonra kentin ekonomisini geliştirip büyütmek, toprağı ve tarımı ile refah seviyesi yüksek bir şehir yaratmak için çalışacağının sözünü verdi. Başkan Tugay, şunları söyledi:

“İzmir'de kalkınma belediyeciliği uygulayacağız. Üretimi daha fazla destekleyeceğiz. Üreticinin yanında olacağız. Çiftçimizin, tarım yapan insanımızın ürünlerini sağlıklı koşullarda saklayarak, günü geldiğinde bunu satmalarını sağlayacak tesisler kuracağız. Kırsal bölgede üretimin yanı sıra sosyal yaşamı da destekleyeceğiz.”

“İZMİR YAPAY ZEKA KULLANIMINDA ÖNCÜ OLACAK”
Kırsal bölgeler için önemli olan üretim yollarının sürekli açık tutulması için Küçük Menderes’te şantiye kurulacağı sözünü yineleyen Cemil Tugay, “Burada asfalt, kilit parke üretimi olacak. Alt yapı ekiplerinin sayısını artıracağız. Köy yolları, üretim yollarıyla ilgili problemleri kısa sürede çözeceğiz. İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapay zekayı aktif olarak kullanacak. Yapay zeka konusunu doğru anlamak lazım. Anında binlerce, hatta milyonlarca veriyi alan, saniyeler içinde değerlendiren, ihtiyacınız olan bilgiyi rapor olarak sunan, nerede ne problem olduğunu gören ve ona göre önerilerde bulabilen bir sistemdir bu. Yerel yönetimlerin, kamunun bunları kullanması yarar getirecek. Dünyada başarılı örnekleri var. Ben bu konuda kararlıyım, İzmir’i bu konuda dünyanın öncü şehirlerinden biri yapacağım. Her hizmette bunun yararını göreceğiz” dedi.

 

 

Bu haber 129 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Eşrefpaşa Hastanesi’ne ek hizmet binası geliyor
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti çıktı
Özgür Özel'e sitem eden babanın hikayesinden kadın cinayeti...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()