Başkan olma kriterleri merak konusu: CHP'li başkan belediye kasasına 'cebinden' 9 milyon aktarmış

CHP'li başkan kasada maaşlara yetecek kadar para kalmamasından yakındı. Cebinden 9 milyonu lira verdi. Adaylık ücretleri, seçim harcamaları tartışma konusuyken bu olay seçilme kriterlerini sorgulattı.

13 Nisan 2024 - 14:35

31 Mart yerel seçimlerinde Ankara'nın Kahramankazan Belediyesi AKP'den CHP'ye geçti. CHP'li Selim Çırpanoğlu yüzde 49,55 oy oranı ve 17 bin 633 oyla seçilirken, AKP'li Serhat Oğuz ise yüzde 43,79 oy oranı ve 15 bin 583 oyla ikinci oldu.

CHP'li Çırpanoğlu mazbatayı aldıktan sonra DHA'ya açıklama yaptı. Çırpanoğlu, görevi devraldığında belediyenin kasasında para olmadığını belirtti. Selim Çırpanoğlu, kasada personel maaşlarına yetecek kadar para olmadığı için "kendi imkanları dahilinde belediye kasasına 9 milyon TL aktarıldığını bayramdan önce personele maaşlarının verildiğini" söyledi:

"Belediyemizde maaşlar ayın 1 ila 5’i arasında ödenir. Ben mazbatayı aldıktan sonraki gün maaş ödemesinin son günüydü ve personel kaygı içerisindeydi. Bu noktada kendi imkanlarım dahilinde belediyemize 9 milyon vermek suretiyle personel maaşlarının ödenmesine katkıda bulundum. Bayram olmamış olsaydı belki bir hafta öteleme durumumuz olurdu ama bayrama personelimin boynu bükük girmesine gönlüm elvermezdi."

Belediye bütçesini 4-5 ay içerisinde düzelteceğini öne süren Çırpanoğlu, "Kahramankazan’ın sanayi, tarım noktasında verimliliği bulunmaktadır. Bunlar da bizlere geri dönecektir" dedi.

Aday adayı olmak bile parayla

Vatandaş yoksullukla mücadele ederken her seçim döneminde iktidar ve muhalefet tarafından milyonlar harcanıyor. Anketlere, propaganda için hazırlanan malzemelere, lüks araçlara ve onların benzinlere harcanan paraların kaydı tutulmuyor, seçmene açıklaması yapılmıyor.

Cumhurbaşkanlığı'na ait örtülü ödenek harcaması geçen yılın ocak-şubat dönemine göre bu yıl yüzde 238 oranında artarken seçim öncesi AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan gelen rekor harcamanın partisinin propagandası için kullanıldığı iddia edilmişti.

CHP'li Çırpanoğlu'nun belediye kasasına "cebinden" milyonlar aktarmasıysa adayların profilini tartışma konusu haline getirdi.

Partilerin aday adaylığı kriterleri seçim öncesi gündeme gelmiş, pek çok partide meclis üyelikleri için bile on binlerce lira verilmesi şartı belirlenmişti. 

Dedesi de eski Kahramankazan Belediye Başkanı

1984 Ankara doğumlu Çırpanoğlu, ilk ve orta öğrenimini Kazan İlköğretim Okulu'nda, lise tahsilini Ankara Yenimahalle Alparslan Lisesi yabancı dil ağırlıklı süper lise bölümünde tamamladı. Kocaeli Üniversitesi, Başkent Üniversitesi ve İstanbul Üniversitesi’nde eğitim gören Çırpanoğlu, 2019 yerel seçimleri sonucunda Kahramankazan’ı temsilen Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi seçildi. 

4 yıl boyunca Kahramankazan Belediye Meclisi'nde Millet İttifakı meclis grubunun başkanlığını yaptı. Selim Çırpanoğlu aynı zamanda 2 buçuk yıl Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekilliği yaparak Büyükşehir Belediyesi yönetiminde yer aldı.

Kahramankazan merkezinde Çırpanoğlu Hukuk firmasının sahibi olan avukat Çırpanoğlu, Türkiye’nin ilk kadın milletvekillerinden Satı Kadın ile Kahramankazan Belediyesi'nde 4 dönem belediye başkanlığı yapan Remzi Çırpan’ın torunu.

Bu haber 319 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()