Bakan Yanık’tan hijyenik ped fiyatlarıyla ilgili açıklama

Yüzde 50'nin üzerinde zamlanan hijyen ürünleriyle ilgili açıklama yapan Bakan Yanık, 'Üst sınır gibi başlıkları çalışabiliriz' dedi.

11 Ocak 2022 - 13:05

Hijyen ürünlerinin bir yıl içinde yüzde 50'nin üzerinde zamlanması sonrası kadınlar ped almakta güçlük çekmeye başladı. Marketlerde hijyenik pedlerin birim fiyatı 2 TL'yi aştı.

Araştırmalara göre kadınların yüzde 82’si hijyenik pede erişemiyor. Kadınlar zamlara tepki gösterirken Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık konuyla ilgili açıklama yaptı.

Kadın hijyen ürünlerine yapılan zamlarla ilgili çalışma yapabileceklerini söyleyen Yanık, "Kadın hijyen ürünlerinin yanı sıra bize hasta bezi, çocuk beziyle ilgili talepler de geliyor. Bugüne kadar bununla ilgili bir çalışma yapılmadı. Ama bir çalışma yapabiliriz. KDV düştüğünde maalesef bunu ürünlere yansıtılmıyor. Ama bunun dışında bir üst sınır gibi başlıkları çalışabiliriz" dedi.

Bu haber 216 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
İzmir Büyükşehir Belediyesi kaçak yapılaşmaya izin vermiyor
Başkan İrfan Önal’dan 1 Mayıs mesajı
Başkan İrfan Önal’dan 1 Mayıs mesajı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()