Bahçeli'den Akşener'e 'İYİP'in başında kal' çağrısı

Daha önce ağır sözlerle 6'lı masayı eleştiren Bahçeli, bu kez "Türk siyasetinde önemli bir örnek" diyerek cepheleşmenin yanlış olduğunu vurguladı. Akşener'e "Partide kal" çağrısı yaptı

10 Nisan 2024 - 19:41

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Van halkının iradesine sahip çıkmasını hedef alarak, "Sokaklar hak arama yeri değildir" demiş, sonra Türkiye'nin sandıkta kurulmadığını hatırlatarak kendi tezini çürütmüştü.

Bayram namazının ardından Alparslan Türkeş'in mezarını ziyaret eden Bahçeli, basın mensuplarına yine açıklamalarda bulundu. Bahçeli'ye ziyaretinde Ülkü Ocakları da eşlik etti. 

'Partilerde siyasi istikrar sağlansın' vurgusu

Sert çıkışları ve açıklamalarıyla tanınan Bahçeli, bir süredir ağırlaşan yoksullaşmanın seçimlerde partisine olan etkisiyle de birlikte kullandığı ifadelerde değişikliğe gitti. Düzen cephesi yoksullaşmanın toplumsal hareketliliğe dönüşmesi ihtimalinden endişe duyarken, Bahçeli de bu eğilimini belirgin şekilde açıklamalarına yansıttı.

Siyasi partilerin karmaşa ve çatışma halinde olduğunu, bu gidişatın iyi olmadığını belirten Bahçeli, istikrar vurgusu yaparak, "Önümüzdeki günlerde siyasi partilerimiz siyasi istikrarı önce kendi kurumlarında sağlamak sonra da ülkeye siyasi istikrar getirmek daha sonra da büyük Türkiye'nin inşasında ortak iradesini ortaya koyarak güçlü Türkiye'nin yükselişinde katkıda bulunmalıdır" dedi.

'6'lı masa Türk siyasetinde önemli bir örnek'

Yerelleşme, cepheleşme ve ayrışmaya yönelik söylemlere son vermek gerektiğini belirten Bahçeli şunları söyledi:

"Basın mensuplarımızın değerlendirmelerinin Türkiye'nin hedefleriyle paralel olması lazımdır. Buna dikkat edilmemektedir. Bir konuda kanaatimi söylemek istiyorum: Türkiye'de siyasi tartışmalar, kongreler, yeni yeni adaylar ortaya çıkarmalar süregelmektedir. Her seçim sonrası bir suçlu aranır. Bu suçlu partilerin yönetiminde değil, yönetiminin dışında unsurlar aracılığıyla partilerdeki yenileşmeye yönelik gayretler olarak kendini göstermektedir. 6'lı masa Türk siyasetinde önemli bir örnektir. Partiler kongre kararı alarak yenileşme gayretindedir."

Akşener'e 'partinin başında kal' çağrısı

"Bizden ayrılmış olan bir grup arkadaşımız İYİ Parti'yi kurmuşlardır. İYİ Parti, TBMM'de temsil edilen bir siyasi kurumdur" diyen MHP Genel Başkanı, siyasi kurumların "demokrasinin vazgeçilmez unsurları olduğunu" hatırladı.

İYİP'teki kurultaya ilişkin de konuşan Bahçeli şu ifadeleri kullandı:

"Bizden ayrılmış olan bir siyasi partinin bugün tartıştığı konu 27 Nisan'da olağanüstü kongre. Milliyetçi Hareket Partisi 55 yıllık siyasi hayatı boyunca bu tür davranışları yaşamıştır. Ayrışmalar olmuştur fakat sonuç itibariyle MHP ulu çınar gibi ayakta kalmayı başarmıştır. Şimdi önüne gelen aday olmaya çalışıyor. Bunlar en tabii hakkıdır. Fakat çoklu adaylar çoklu bölünmelere de vesile olabiliyor. Önümüzdeki siyasi istikrarı, siyasi partilerdeki istikrarla ilişkilendirerek sayın Meral Akşener'in ayrışma kararından vazgeçerek partinin başında devamında, onunla beraber aday olmak isteyen insanların etrafında kenetlenerek Türkiye'nin etrafında kenetlenmesi gerektiğini düşünmekteyim.

Geçmişte ilişkilerimiz olan, kardeşliğimiz bulunan, siyasi hareketlerde komşuluk imkanını bulan bu siyasi partinin böyle bir oyuna, tahrike düşmeden kararını vermek suretiyle 27 Nisan'da Türk siyasi hayatındaki faaliyetlerini gözden geçiren olağan kongreyle genel başkan seçeceğine istişareyle partilerini güçlendirmelerini öneriyorum."

6'lı masa için 'yutan eleman' demişti

Bahçeli, daha önce 6'lı masayı ağır sözlerle eleştirmişti. Bahçeli, "10 toplantı yaptılar bir şey elde edemediler. 6 çarpı sıfır eşittir sıfır. Sıfır yutan eleman" ifadelerini kullanmıştı.

Düzenlediği mitinglerde sürekli 6'lı masayı hedef alan Devlet Bahçeli'nin bazı söylemleri şöyle:

  • İlkesizlik ve güçlüksüz numuneleridir.
  • Altılı masa henüz kendi arasında anlaşmaktan ve uzlaşmaktan mahrumdur.
  • Son 4 yılda parlamenter sistem olsaydı, terörle mücadele yapılamazdı. Bu sistemin neresinde tek adamlığın lekesi var? Bu düşüncelerimin neresinde abartı var?
  • Kaos planları devrededir. Dış güçlere uşaklık edenler son şanslarını denemektedir. Darbecilerin umudu Zillet İttifakı'dır. Vesayet özlemi çekenlerin, statükocu aymazların, ekonomik tetikçilerin, terörle mücadelemizden rahatsız olan mihrakların.
  • Demokratik yarışa hazır değilsiniz vakit varken vazgeçin. Gelin bu sevdadan vazgeçin. Gelin siz de Türkiye'ye destek verin, Türk milletinin dinleyin. Gelin aday olarak Erdoğan'ın etrafında birleşelim.
  • ltılı masa bir nevi konsey yapılanmasıyla Türkiye’yi yöneteceğini iddia etmektedir. Serok Ahmet ‘Cumhurbaşkanlığı kendi kararını uygularsa kriz çıkar’ diyerek zilletin potansiyel zehrini kusmuştur. Buradan bir demokrasi, istikrar ve hizmet aşkı çıkmayacağını söylemek için kahin olmaya gerek yoktur. Vaatleri krizdir. Konsorsiyum halinde ülke yönetmektir. 6'lı masa kriz girdabına girmiştir.

Bu haber 584 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()