Ege Politik Asayiş Marmaris'te kaçak tütün operasyonu: 4 kişi demir parmaklıklar ardında

Marmaris'te kaçak tütün operasyonu: 4 kişi demir parmaklıklar ardında

Muğla'nın Marmaris ilçesinde düzenlenen eş zamanlı baskınlarda, piyasaya sürülmeye hazır binlerce sahte bandrol ve kaçak tütün ürünü ele geçirildi.

Marmaris'te kaçak tütün operasyonu: 4 kişi demir parmaklıklar ardında

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen tütün mamulleri kaçakçılığıyla mücadele çalışmaları, Muğla'da başarıyla sonuçlandı. Marmaris Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla harekete geçen İl Emniyet Müdürlüğü İstihbarat ve KOM Şube ekipleri, ilçede kaçak imalat yapıldığı belirlenen iki farklı adrese şafak operasyonu düzenledi.

Marmaris'te kaçak tütün operasyonu: 4 kişi demir parmaklıklar ardında

Ele geçirilen yasa dışı malzemeler

Yapılan aramalarda, yasa dışı tütün ticaretinin boyutlarını gözler önüne seren çok sayıda materyal bulundu. Ekipler, 91 bin 860 adet sahte TAPDK bandrolünün yanı sıra 11 bin 348 adet mükerrer bandrollü paket, 25 bin 202 adet boş ambalaj, 28 bin 295 adet tütün etiketi ve 885 kilogram kıyılmış tütün ele geçirdi. Ayrıca, bandrolsüz 9 bin dal boş makaron ile gümrük kaçağı sigara ve puro tütünlerine de el konuldu.

Marmaris'te kaçak tütün operasyonu: 4 kişi demir parmaklıklar ardında

İmalathanede teknolojik suç aletleri

Kaçakçılık faaliyetlerinin profesyonel bir şekilde yürütüldüğünü ortaya koyan polis ekipleri, imalathanelerde üretimde kullanılan gelişmiş cihazları da tespit etti. Baskınlarda, barkod ve seri numarası basımında kullanılan lazer yazıcılar, ambalaj vakumlama üniteleri ve tütün paketleme makineleri muhafaza altına alındı.

Gözaltına alınan 6 şüpheli, emniyetteki sorgularının ardından adliyeye sevk edildi. Mahkeme karşısına çıkarılan zanlılardan 4'ü tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 2 kişi hakkında adli kontrol kararı uygulandı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız