Ege Politik Asayiş Karabağlar yaylasında temizlik ateşi kontrolden çıktı: İki dönümlük alan küle döndü

Karabağlar yaylasında temizlik ateşi kontrolden çıktı: İki dönümlük alan küle döndü

Menteşe’de bahçe temizliği sırasında yakılan ateş, rüzgarın etkisiyle kısa sürede geniş bir alana yayıldı. İtfaiyenin zamanında müdahalesi olası bir facianın önüne geçti.

Karabağlar yaylasında temizlik ateşi kontrolden çıktı: İki dönümlük alan küle döndü

Muğla’nın Menteşe ilçesine bağlı Orhaniye Mahallesi sınırları içerisindeki Karabağlar yaylasında, bir vatandaşın temizlik amacıyla yaktığı ateş, beklenmedik şekilde büyüyerek çevreye zarar verdi. Bölgedeki kuru otların tutuşması ve rüzgarın da etkisiyle alevlerin hızla yayılması üzerine, durumu fark eden vatandaş 112 Acil Çağrı Merkezi'ne ulaşarak yardım talebinde bulundu.

Ekiplerin hızlı müdahalesi sonuç verdi

İhbarın ardından bölgeye hızla intikal eden Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri, olay yerine ulaştıklarında vatandaşların kendi imkanlarıyla alevleri söndürmeye çalıştığını gördü. İtfaiye personelinin profesyonel müdahalesiyle kontrol altına alınan yangın, daha geniş bir alana sıçramadan söndürüldü.

Yangın bölgesinde soğutma çalışmalarını tamamlayan ekipler, olayla ilgili inceleme başlattı. Yaşanan talihsiz olay sonucunda yaklaşık 2 dönümlük otluk alanın zarar gördüğü tespit edildi. Yetkililer, özellikle rüzgarlı havalarda açık alanda ateş yakılmaması konusunda vatandaşları bir kez daha uyardı.

Yorumlar
Yorum yazma kurallarını okumuş ve kabul etmiş sayılırsınız