Ankara Barosu'ndan AKP'nin mini infaz paketine tepki

Ankara Barosu, AKP'nin Meclis'e sunduğu kanun teklifindeki düzenlemenin Cumhuriyet savcılarının bağımsızlığını tamamen ortadan kaldıracağını bildirdi.

31 Mayıs 2021 - 00:04

Ankara Barosu AKP'nin TBMM'ye sunduğu mini infaz paketine tepki gösterdi. Baro sözkonusu teklifin Cumhuriyet savcılarının bağımsızlığını tamamen ortadan kaldıracağını bildirdi.

AKP'nin 25 Mayıs'ta TBMM'ye sunduğu "Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun " teklifinde 5235 sayılı kanuna şu fıkranın eklenmesi öngörülüyor: "Cumhuriyet Başsavcısı   Cumhuriyet Savcılarının soruşturmayı sonlandıran kararları arasında oluşabilecek farklılıkların giderilmesi ile bu kararların yasaya uygunluğunun denetlenmesi hususunda görevli ve yetkilidir".

'Kararlara müdahale edilebilme yolunu açacak'

Ankara Barosu'ndan yapılan açıklamada "Bahse konu düzenleme ile Cumhuriyet başsavcılarına 'kanuna uygunluk' denetimi yetkisi verilerek savcıların olaya uygun hukuki nitelendirme ve takdir hakkının müdahaleye açık hale getirilmek istendiği anlaşılmaktadır" denildi.

Baronun açıklamasında "Anılan düzenleme, savcıların görevlerini her türlü etkiden ve baskıdan uzak şekilde yerine getirmelerini engelleyebilecek, kanuna uygunluk denetimi adı altında soruşturma sonucunda verecekleri kararlara müdahale edilebilme yolunu açacaktır" denildi.

Ankara Barosu sözkonusu teklifin ulusal ve uluslararası düzenlemelere aykırı olduğunu ve Cumhuriyet savcılarının bağımsızlığını tamamen ortadan kaldıracağını, hukuk sistemini geri dönüşü olmayan bir yıkıma uğratacağını vurguladı.

Bu haber 250 defa okunmuştur.
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu
EGOD’dan İzmir Uluslararası İş Dünyası Sempozyumu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()