Almanya Cumhurbaşkanı Türkiye'de: İmamoğlu buluşması, protestolar, Gül sohbeti

3 günlük ziyaret için Türkiye'ye gelen Almanya Cumhurbaşkanı'nın önce İmamoğlu'yla görüştü. Ardından Tarabya'da verdiği davette Abdullah Gül'le sohbeti dikkat çekti.

25 Nisan 2024 - 06:20

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük ziyaret için Türkiye'ye geldi. Öncelikle İstanbul'a gelen Steinmeier ve beraberindeki heyeti taşıyan uçak 11.58'de İstanbul Havalimanı'na indi.

Almanya Cumhurbaşkanı'nı İstanbul Havalimanı'nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya'nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye'nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen karşıladı. Steinmeier bugün Gaziantep'i ziyaret edecek. 24 Nisan'daysa Ankara'da AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelmesi bekleniyor.

İmamoğlu'yla basına kapalı toplantı

Steinmeier'ın ziyaretinin iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin başlamasının 100. yılı dolayısıyla yapıldığı açıklandı. Steinmeier önce 63 yıl önce Almanya'ya işgücü göçünün başladığı nokta olan Fatih'teki Sirkeci Tren Garı'na gitti. Cumhurbaşkanı burada, İBB Başkanı İmamoğlu ve CHP TBMM Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın tarafından kapıda karşılandı.

Steinmeier ve Almanya Federal Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht, İmamoğlu ile tarihi Orient Express Lokantası'nda basına kapalı bir toplantı gerçekleştirdi. Toplantının ardından Steinmeier ve İmamoğlu, İstanbul Valisi Davut Gül ile Demiryolu Müzesi'ni ziyaret etti.

Müzeyi, tarihçi İlber Ortaylı'nın anlatımıyla gezen heyet, "Almanya'ya Türk İşçilerin Göçü" temalı sergi ile Türk kadın işçiler ve onların müziklerini konu alan "Gurbette Hasret" sergisini de ziyaret etti.

Bu haber 86 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne serdi! Türkiye, cihaz ve hekim sayısında Avrupa'nın gerisinde
Sağlık Bakanlığı'nın yıllığı, gerçeği gözler önüne...
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme Sempozyumu
İzmir’de “Bölgesel Kadaverik Donör Potansiyeli ve Geliştirme...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()