Akşener: Elektrik zamlarını geri alın

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, 'Bir çağrıyı yinelemek istiyorum. Elektrik zamlarını geri alın' dedi.

13 Nisan 2022 - 16:46

İYİP Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin haftalık grup toplantısında gündemi değerlendirdi. Emekliye verilecek bayram ikramiyesi ile ilgili çalışma yaptıklarını söyleyen Akşener, "2022 yılı aynı ayında 1101 olmuş. TÜFE'ye göre bakarsak 2 bin 860 lira emeklilerimize ikramiye verilmesi gerekiyor" dedi.

Akşener'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Ben bunların, sıkıştıkça tarih vermelerine bayılıyorum. Damat Bakan da 'Mart, Şubat’tan daha iyi olacak" deyip duruyordu. O bir gece ansızın gidiverdi, bayrağı kayınpederi devraldı. Sözüm ona, taa geçen yılın Ağustos ayında, enflasyonda en yükseği görecektik, ondan sonra da düşmeye başlayacaktı. Peki bu tahmin tuttu mu? Olağanüstü öngörü yeteneğiyle verdiği hiçbir tarihin tutmadığı gibi bu da tutmadı.

Nitekim, “Enflasyon-loto” furyasına, son dönemde Nebati Bakan da katıldı. Ne demişti? 'Bu yılın Şubat’ında, enflasyon inişe geçecekti.' Geçti mi? Geçmedi. Hatta Şubat ayında yıllık enflasyon yüzde 54,44 iken Mart ayında, son 20 yılın zirvesi görüldü. Yıllık enflasyon yüzde 61,14'e çıktı.

Baktı ki olmuyor, enflasyon hâlâ yükseliyor, kendisi bu defa çıktı 'Yaz aylarından itibaren düşecek' dedi. Geldikleri noktada ise vade çok kısa olunca, yalanın da çabuk ortaya çıktığına, ayılmış olsalar gerek; Bay Kriz ve arkadaşları, artık vadeyi uzatmaya başladılar. Nitekim affını isteyeceği gün gittikçe yaklaşan Nebati Bakan, bu haftanın başında, 'Enflasyon, Aralık ayında düşecek' dedi. Böylece kendisi o zamana kadar muhtemelen paket olacağı için topu yeni gelecek bakana atmış oldu.

Emekli ikramiyesi

Bayram geliyor, bayramda emeklilerimize verilen ikramiyelerle ilgili arkadaşlarımız çalıştılar. İlk verildiği yılda dolar üzerinden güncellemesi yapıldı. Şimdi 3 bin 700 lira verilmesi gerekiyor bayram ikramiyesinin. Ya da ilk verildiği yılın TÜFE, gıda harcamaları cinsinden güncellemesini yaptık. 2018 Mart'ta 385,4'tü. 2022 yılı aynı ayında 1101 olmuş. TÜFE'ye göre bakarsak 2 bin 860 lira emeklilerimize ikramiye verilmesi gerekiyor. Beş maaşlı yan gelip yatan danışmanlara verirken, beşli çetenin vergi borçlarını silerken, beşli çeteye ekstra paralar verirken, Telekom'u çok sevdiğiniz aile dostunuz Hariri'nin cebine koyarken düşünmediğiniz emeklimizi bu defa düşünmeniz gerekiyor bunu da bildirmek istiyorum.

'Elektrik zamlarını geri alın'

AK Parti iktidarının berbat tarım politikaları çiftçilerimize çile çektirmeye devam ediyor. Tarıma düşman bakan gitti. Bıraktığı miras, o zulüm hala sürüyor. Bay Kriz ise utanmadan gıda fiyatlarındaki artışa karşı ithalatı çare olarak sunuyor. Defalarca söyledik 'İthalat ile gıda enflasyonunu düşüremezsiniz, kendi çiftçinizin ezilmesine neden olursunuz, enflasyonu daha da tırmandırırsınız' dedik. Çiftçilerimizi destekleyerek üretimi arttırmaktır dedik, inatla dinlemediler. Neymiş yaz gelince düşecekmiş. Yahu öyle bir sığ bir bakış açısı olabilir mi?

Bu vesileyle bir çağrı yapmak, daha doğrusu yaptığım bir çağrıyı yinelemek istiyorum. Elektrik zamlarını geri alın. Elektrik zamlarını geri alın. Elektrik zamlarını geri alın. Sakin sesle söylediğimizde duymuyor olabilirsiniz. Yüksek sesle söyledik. Elektrik zamlarını ivedilikle geri alın."

Bu haber 296 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Çiğlili Sporseverler Sağlıklı Beslenme Seminerinde Buluştu
Bornova’da pazaryeri seferberliği
Bornova’da pazaryeri seferberliği

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()