AKP İzmir'de Hızlı Başladı

CHP’nin kalesi olarak bilinen İzmir’de AK Parti yerel seçim çalışmalarına hızlı başladı…

11 Aralık 2018 - 14:29 - Güncelleme: 11 Aralık 2018 - 18:26

Yerel seçim çalışmaları tüm siyasi partilerde olanca hızıyla sürüyor. Bu partiler içinde seçim startını ilk veren AK Parti oldu. İzmir’de ise seçimlere en hızlı Ak Parti girdi. Seçim dönemine Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıklayarak giren AKP, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın en güvendiği isimlerin başında gelen Nihat Zeybekci’yi aday göstererek seçimi ne kadar önemsediğini ortaya koydu. Ardından İzmir Seçim Koordinasyon Merkezi(SKM) Başkanlığı'na Seçim ve Hukuk İşleri Başkanı Hüseyin Özkan'ı atayarak ilçe SKM’lerini oluşturdu. Bu seçimde Büyükşehir Belediyesi için iddialı söylemlerle işe başlayan Ak Parti İzmir Teşkilatı'nın hedefinde en az 10 ilçede seçimi kazanmak var.

AK PARTİ’NİN 7 BELEDİYESİ’NDE DURUM NEDİR?

Ak Parti’nin İzmir’de Kemalpaşa, Ödemiş, Torbalı, Selçuk, Kınık, Menderes ve Kiraz olmak üzere toplam 7 belediyesi bulunuyor.

Ak Parti kulislerinden edinilen bilgilere göre, bu yerel seçimde eldeki 7 belediye başkanlığına en az 3 tane daha eklemeyi planlanıyor. Özellikle Bayraklı, Karabağlar ve Buca'da seçime iddialı girmek için çalışmalar bu ilçelerde yoğunlaştı. 

HEDEF BAYRAKLI

Özellikle iki dönemdir  Bayraklı Belediye Başkanı olan Hasan Karabağ'ın İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday aday olması ve yeniden Bayraklı adayı olmayacağını beyan etmesinin ardından CHP'de yaşanan kaosu fırsata çevirmek için harekete geçti. Bayraklı’nın ranta açık olması buradaki aday sayısının çokluğunu da parti avantaj olarak görüyor. Ak  Parti cephesinde  Bayraklı’yı bu seçimde alacaklarına kesin gözüyle bakılıyor.

MEVCUTLARDA SIKINTILI OLAN İLÇELER

Öte yandan Ak Parti’nin mevcut 7 belediyesinin bazı ilçelerin sıkıntılı olduğu parti kulislerinde yüksek sesle konuşulmaya başlandı. Bu ilçe belediyelerinden özellikle Torbalı, Kiraz, Selçuk ve Menderes'te parti içinde yaşanan çekişmeler nedeniyle sıkıntı olduğu bunun da yerel seçimlere olumsuz etki edeceği konuşuluyor.

Bu haber 1372 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Başkan Mutlu: Konak’a somut işler yapmaya geldim
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı
Genç İZİKAD Eğitim Kampı Ege Teknopark’ta yapıldı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()