Akdeniz’den turizm atağı sözü

Menderes Belediye Başkan Adayı Sinan Akdeniz; Klaros’ta otel sahipleri ve turizmcilerle buluştu.

18 Mart 2024 - 14:00

 İlçe turizminin gelişmesi ve markalaşmasına yönelik projelerini anlatan Akdeniz, katılımcıların sorularını da tek tek yanıtladı. Cumhur İttifakı Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Özdere ve Gümüldür’ün birçok tatil beldesinden eksiği yok, fazlası var. Tarihi, doğası ve çevre özellikleriyle bir bütün olarak değerlendirildiğinde turizm, ilçemizin ikinci omurgası olarak kalkınma odağı haline gelecek. Tabi ki alt ve üst yapıyı düzeltmek, beldelerimizi buna uygun hale getirmek gerekli. Hedefimiz, Menderes’i dört mevsim yaşatabilmek ve kazanmasını sağlamak.” diye konuştu.

 

Akdeniz; AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı’nın da katılımı ile Cumhuriyet Mahallesi’ni de ziyaret etti. Doğası, manzarası ve üretim unsurlarıyla marka değer taşımayı hak eden mahalle için de sözler veren Akdeniz; butik üretici pazarları ve su meselesi için de hızlı adımlar atacaklarını söyledi.

 

Özdere Marina mutlaka yapılacak

 

Otelcilerin sektörel sorunlarıyla birlikte, yapılması gereken yatırımlara ilişkin görüşlerini de dinleyen Başkan Adayı Sinan Akdeniz; “Yabancı yerli turisti bu beldelerimize çekmek için sizlerle işbirliğimiz önemli. Girişim ve yatırımları özendirerek taşıdığımız değeri markalaştırmak zorundayız. Sahil şeridimizin eşi benzeri yok. Bir dönem tüm dünyanın ilgi odağı olan Klaros Antik kenti burada. İnsanımızın tarımsal ve turizm değeri olan üretimi tüm kalitesiyle ortada. Sosyal tesislerimizi artıracağız. Bu manzara ve doğa, otellerimizle ve insanların kullanım alanlarıyla birleşmeli. Özdere Marina projesinin takipçisiyiz. Mutlaka yapacağız. Termal turizmi masaya yatırarak, ilçemize kazandırmak istiyoruz.” Akdeniz; sektörün nitelikli eleman ihtiyacı ve Turizm Akademisi kurulması önerisini de şu sözlerle değerlendirdi; “ Sizlerin görüşleri çok önemli, sektörel sorunlarınız da öyle. Menderes’e bir Ziraat Meslek Yüksek Okulu projemiz var. Turizm Akademisi de güzel bir öneri. Hayata geçirmek için sizlerleyim. Eğer başkanlık fırsatı verilirse bunları birlikte yapacağız.”

 

Bir ayağımız Ankara’da olacak

 

Menderes’in bazı temel sorunlarının çözümü ve bazı büyük yatırımlar için merkezi idare olur ve desteklerinin gerektiğini hatırlatan Akdeniz; “Biz Ankara’da, Ankara burada olacak. Devlet yatırımlarımızı birlikte takip edeceğiz. Görüyorsunuz ki, vekillerimiz de Menderes’le gayet ilgili. Turizm Meslek Lisemiz depreme dayanıklı olmadığından yıkıldı. Yenisi ve çok daha donanımlısının yapılması için de takipçiyiz. Çukuraltı yolu mutlaka düzelecek. Bize yakışmıyor. Tur otobüslerinin ilçemize ulaşımı noktasında havaalanı ulaşımını yeniden planlamalıyız. Turizm yolu açılacak. Ziyaretçilerimizin otellerine, bize yakışır ışıklı düzenlemelerle ulaşması gerekli.  Tüm bu çalışmalarla birlikte; temel ihtiyaçlarımızla ilgili, sağlık tesisimizin geliştirilmesi, 112 acil servisinin hızla devreye alınması gibi çalışmaları da yürüteceğiz.” dedi. Sinan Akdeniz; katılımcıların narenciye sorununu dile getirmesi üzerine ise şöyle konuştu; “Narenciye üretimimiz, kalite ve pazar karşılığı olarak öncü düzeyde. Bu yıl sıkıntılar oldu, evet. Üreticimiz, karşılığını alamadı. İhracat kanallarını geliştirmek, çoğaltmak zorundayız. Bunun için belediyeler öncü güç olmalı. Biz, bu destekleri mutlaka yaratacağız.”

 

Kesre; tek başına bir marka olabilir

 

AK Parti İzmir Milletvekili Şebnem Bursalı ile Cumhuriyet Mahallesi’nde ziyaretlerde bulunan ve halkla buluşan Menderes Başkan Adayı Sinan Akdeniz büyük ilgi gördü. Akdeniz; mahallenin sorunlarını bildiğini belirterek şunları söyledi; “Sayın Vekilimiz de bölgeyi iyi biliyor. Birçok konuda destek sözünü verdi. Eski adıyla Kesre Köyü’müz, yeni adıyla Cumhuriyet Mahallemiz müthiş bir manzaraya sahip. Denizi, doğası ve tarihiyle cazibe merkezi olarak turizm atağımızın ön önemli parçası olacak. Ülkemizde bunu başarmış çok yer var. Kesre de marka olmayı hak ediyor. Şirince bunu başardı, Sığacık başardı. Biz de Cumhuriyet Mahallemizin yükselişini sağlayacağız. Festivallerimizle burayı destekleyecek, üretici pazarlarımızla renklendireceğiz. Halkımızın doğal gaz beklentisini biliyoruz. Spor sahaları, sosyal ve kültürel yatırımlara ihtiyaç var. Düğün salonu da önemli eksiklerden. Dediğim gibi; tüm bunları paralel bir çalışma planıyla ele alacağız. Kimse merak etmesin.”

Bu haber 195 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()