AKDAĞ: HER YERDE TARTIŞIRSAK HEM KENDİMİZİ, HEM PARTİMİZİ HEM DE ENERJİMİZİ YOK EDERİZ

Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nın konuğu olan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Başlayan mahalle delege seçimleri hakkında bilgi verdi ve gazeteciler Adem Nakçı ve Cem Arıkan’nın sorularını yanıtladı.

13 Kasım 2019 - 14:43

AKDAĞ: HER YERDE TARTIŞIRSAK HEM KENDİMİZİ, HEM PARTİMİZİ HEM DE ENERJİMİZİ YOK EDERİZ

Turuncu TV de Gerçek Haberci ile Gündem Programı’nın konuğu olan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, Başlayan mahalle delege seçimleri hakkında bilgi verdi ve gazeteciler Adem Nakçı ve Cem Arıkan’nın sorularını yanıtladı.

AKDAĞ: HER YERDE TARTIŞIRSAK HEM KENDİMİZİ, HEM PARTİMİZİ HEM DE ENERJİMİZİ YOK EDERİZ

Yerel seçimler döneminde Belediye Başkanlığı seçimlerinde Buca’nın büyük bir kaos yaşadığını ancak bu dönem yaşamaması için çalıştıklarını aktaran Başkan Kasım Akdağ, “Şu an yaşadığımız çok güzel bir ortam ve önemli bir süreç, Bunu iyi kullanmak ve tarafları keskinleştirmemek lazım. Bu ideolojik ya da ilkesel olarak ayrıştığımız bir nokta değil, parti içindeki bir görevi üstlenmek için yapılan bir yarış. Renkler, listeler, manifestolar, çok iddialı söylemler bunların hiç biri Buca’da yok ve olmamasını da temenni ediyoruz. Bizi rengimizde manifestomuzda, ilkemizde CHP’nin programı, tüzüğü ve Genel Başkanı ile ortada onun için biz de çaba sarf ediyoruz” dedi.

 

SUSARAK DÖNEMİ ATLATTIM

Yerel Seçimler sürecinde yaşanan sıkıntılı dönemi nasıl atlattıklarını da anlatan CHP Buca İlçe Başkanı Kasım Akdağ, “O süreçte kalan bir takım siyasi hesaplaşma vardı biz de hep bu hesaplaşmanın kongreler döneminde olması gerektiğini belirtti. Ben o dönemi susarak geçirdim. Duygusal bir süreçti ve o nedenle kimseye bir söylemedim. Bizim için as olan sonuç almak ve seçimi kazanmaktı. Çünkü Karşıyaka’da Karabağlar’da Konak’ta siyaset yapan herkes Buca’nın kayıp olduğunu düşünüyordu. Biz yüzde 50 ile seçimi kazandık” diye konuştu.

EN AZ OY ALDIĞIMIZ BÖLGELERİ GEZDİK

Buca’da yerel seçim döneminde 2 kez aday değişikliği konusuna da değinen Akdağ, “Biz ocak ayı itibariyle tüm mahallerde çalışmaya başladık. Esnafını, derneğini, spor kulübünü tek tek ziyaret ettik. Tüm vatandaşların belediyen beklentilerini öğrendik. Çok az oy aldığımız mahalleri 9’a bölerek tek tek işaretledik ve 9 Eylül Üniversitesi’nde Siyaset Bilimleri Bölümü’nden yüksek lisans yapan öğrencilerle gittik, o mahallerin CHP ile bağları neden kopuk bunu araştırdık. Birçok tarama yaptırdık bizim söylemlerimize ne kadar ikna oldular? Bunlara baktık. Gediz Bölgesi’nde oyumuz çok düşüktü ama ciddi oy aldık. Bir alana birinci gittiğimizde çok tepkili olabiliyorlar ancak ikinci gittiğiniz de ufacık bir sorununu çözerek gittiyseniz daha ılımlı oluyorlar. O zaman sizinle oturup geleceği, kentin sorunlarını konuşabiliyor. İlk gittiğinizde çok kızgın oluyor, sizi hırpalamak istiyor haklı da, siyasetçiyi bulunca da ilk bir linç etmek istiyor” ifadelerini kullandı. 

SEÇİMDE MÜDAHİL OLDUĞUM TEK MAHALLE YOK

Çok sakin bir seçim süreci geçirmelerinin sebebinin anlayış değişikliği olup olmadığı sorusuna Akdağ, “Bizim bir sorumluluğumuz var, kongrenin olduğu güne kadar biz herkesin ilçe başkanıyız. Aday olabiliriz, olmaya biliriz. Bize yakın bir tarafın seçimi kazanmasını isteyebiliriz ama bu başka grupları yok sayacak, müdahale edecek, görevlerine engel olacak bir yaklaşım gösterirsek ortamı gereriz. Benim Buca’da karıştığım müdahil olduğum tek bir mahalle bile yok. “

SORUNU İÇİMİZDE ÇÖZEBİLİRDİK

Buca Belediye Başkan Yardımcısı Serkan Kalmaz’ın görevden alınmasını da değerlendiren Başkan Akdağ, “Erhan Kılıç’ta bizim arkadaşımız, Serkan Kalmaz’da bizim arkadaşımız 4 yıl daha beraber çalışacaklar bir gerginlik olmamalı ve olmayacaktır da. Bunun kongre sürecine de yansıyacağını düşünmüyorum. Ben sadece alınma biçimine tepki gösterdim. Belediye Başkanı kimle çalışacaksa ona ilçe veya ilçe başkanının müdahale etmesi söz konusu olamaz. Belediye kendi işini, ilçe başkanı kendi işini yapmalı. Birinin bürokrat olması, burada kalması, illa da şu işi yapacak demek gibi bir tasarrufu yoktur. Bizim kadrolarımız çok kıymetli, görevden alırken bir arkadaşımızı kamuoyunda acaba dedirtmemek gerekiyor. Keşke oturup konuşsaydık, kendi içimizde bu sorunu çözebilirdik” dedi.

GELDE İKTİDAR OLABİLİRİZ

Kongre sürecinde Buca’da Erhan Kılıç’ın da seçim sürecine müdahale etmediğini aktaran Kasım Akdağ, “ Belediye Başkanları da aslında siyasetin içerisinden geliyorlar ve başkan olduklarında da siyaset yapamazlar diye bir şey yok. Ancak bizlerin de karşı olduğu kamu gücünü kullanarak kongrelerin yönünü değiştirmesi. Şu an Buca’da öyle bir durum yok. Belediye Başkanlarının taraf olabileceklerini düşüyorum. Ancak bizim hiçbir başkanımız kamu gücünü kullanarak bir hareket yapacağını düşünmüyorum. İktidar olduğumuz yerlerde bunu iyi değerlendirirsek kendi iç çekişmelerimizi bu alanlar yansıtmazsak genelde de iktidar olabilir diye düşünüyorum. Bizim kurduğumuz ittifaklar verimli oldu ve bunun değerini bilmemiz lazım. Oy vermeyen kesimler oy verdi. Eğer her yerde tartışırsak hem kendimizi, hem partimizi hem de enerjimizi yok ederiz” diye konuştu.

Kongrelerin bir gün bir saat içinde  sonuçlanmasından ziyade birkaç gün devam ederek çalıştaya dönüştürülmesi gerektiğine vurgu yapan Akdağ, eğitimi, siyaseti, ekonomiyi her şeyi tartışarak bir kongre sonucu çıkararak yolumuza devam edebilir. Bir günle kısıtlamak doğru değil. Parti içerisinde delege tartışmaları, Karşıyaka’da ya da başka bir yerde yaşanan olumsuzluklar bizim iktidara hazır olmadığımız sonucunu da çıkartmaz. Bu parti içi ben daha iyi yaparım yarışı. Bu yaşanalar çok normal. Bu işi ne kadar yumuşak götürürseniz kazana ilçe de daha kolay işi toplar. Küs olursanız, sert girerseniz kaybeden taraf daha da hırslanacak, küsecek “ dedi. 

ADAYIM DEYİP GERMEMEK, ADAY DEĞİLİM DEYİP DE MORAL BOZMAMAK LAZIM

Aday olup olmayacağı sorusuna karşılık açıklamalarda bulunan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü: “Aday olup olmamak kongre delegeleri kararıyla olacak bir şey. Adayım deyip germemek, aday değilim deyip de moral bozmamak lazım. Çıkan tablonun içinde matematik yapmak gerek. Böyle bir görev düşerse onur duyarız, görev düşmezse kazanan arkadaşla en iyi şekilde çalışmaya devam ederiz.”

 

 

Bu haber 1281 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Konak’ta kaldırımlar mercek altında
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı
Başkan Eşki “Güçlü Bornova”yı anlattı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()