Ah Şu Damatlar

19 Aralık 2017 - 14:06

Bülent Arınç'ın "FETÖ" ile suçlanan damadının "mahrem abisi" olduğu gündeme geldi. Bir süredir başı "FETÖ" ile ilişkilendirilen damatlarla başı dertte olan isim yalnızca Arınç değil. Eski İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Topbaş, TBMM Başkanı Kahraman, Milli Eğitim Bakanı Yılmaz da bu isimler arasında yer aldı

Haberle ilgili haber.sol.org.tr' de yer alan değerlendirme şöyle:

Eski Meclis Başkanı AKP'li Bülent Arınç’ın damadı Ekrem Yeter’in cemaatte "mahrem abisi" olduğu yönündeki iddialar bugün gündeme taşındı. 15 Temmuz darbe girişiminden bu yana birçok AKP kurmayının genellikle damatları "FETÖ" suçlamasıyla gözaltına alındı, tutuklandı, serbest bırakıldı. Kısaca hatırlatalım:

1. BÜLENT ARINÇ

Bugün kamuoyunda da "mahrem abisi" şeklinde gündem olan Arınç'ın damadı Ekrem Yeter'in ilk önce KHK ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nde öğretim üyesi görevine son verildi, "FETÖ" suçlamasıyla gözaltına alınıp tutuklandı. 

Ekrem Yeter, 8 Haziran tarihinde "mevcut delil durumu” ve “şüphelinin sabit ikametgah sahibi oluşu ve tutuklama tedbirinden beklenen faydanın adli kontrol tedbiri ile sağlanılacağı kanaatine varıldığı" gerekçeleriyle serbest bırakıldı. Tutuksuz yargılanan Yeter'in Ankara 19. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki davasında 15 yıla kadar hapsi isteniyor.

2. KADİR TOPBAŞ

Erdoğan'ın talimatıyla İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığından istifa eden Kadir Topbaş'ın damadı Ömer Faruk Kavurmacı da "FETÖ" suçlamasıyla anılanlar arasında bulunuyor.

Aydınlı Grup'ta Yönetim Kurulu Başkanlığı yapan ve aynı zamanda Pierre Cardin, Cacharel ve US Polo Assn. gibi markaların ana lisansörlüğünü yaparak ciddi bir sermayesi bulunan Kavurmacı da daha sonra "serbest bırakılan damatlar" arasında yerini aldı. Geçtiğimiz Mayıs ayında "sağlık sorunları" gerekçesiyle tahliye edilen Kavurmacı hakkında da 15 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

3. İSMAİL KAHRAMAN

TBMM Başkanı olan İsmail Kahraman'ın damadı olduğu ortaya çıkarılan Sinan Yıldırım da Cemaat'a ait olduğu gerekçesiyle el konulan Central Hospital'ın ortaklarından biri. Yıldırım, şirketinin "FETÖ" ile suçlanması sonrası yurtdışına kaçan isimler arasında bulunuyor. Yıldırım'ın daha sonra yurtdışına kaçışıyla ilgili birçok iddialar ortaya atıldı ancak birçoğu netliğe kavuşmadı. Kahraman ise AKP'nin yeniden TBMM Başkanlığı'na aday yapıldı ve AKP'lilerin oylarıyla seçildi. 

4. İSMET YILMAZ

Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'la da benzer bir "damat" krizi yaşandı. 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Bakan Yılmaz’ın vali olan kardeşi Adnan Yılmaz, görevden alınarak merkeze çekilmişti. Adnan Yılmaz hakkında yurtdışı yasağı da konulmuştu. Bakan Yılmaz’ın kardeşi Adnan Yılmaz’ın damadı eski İdil Kaymakamı Fatih Sevinç de "FETÖ" suçlamasıyla açığa alınmıştı.

Fatih Sevinç, açığa alınmadan önce 15 Temmuz döneminde TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın Özel Kalem Müdürü olarak görev yapıyordu.

az da bu isimler arasında yer aldı.

Bu haber 1058 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Egeli turizmciler 5. kez Mehmet İşler'le 'Devam' dedi
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak
Bayraklı Belediyesi eğitim kurumu için sınav yapacak

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()