Ağız Sağlığıyla İlgili Doğru Bilinen Yanlışlar

Ağız boşluğumuz bakteri ve mantarlara ev sahipliği yapabilir. 

10 Nisan 2017 - 18:45

Bakteriler dişler üzerinde biriken yumuşak ve yapışkan yemek artıkları ile beslenirler. Ağız sağlığımızı bozan bu bakteriler doğru ağız bakımı ile ağız ortamımızdan uzaklaştırılmalı olduğunu belirten Diş Hekimi Fulya Üçem çoğumuzun doğru bildiği yanlışların düzeltilmesinin önemli oldugunu vurgulamıştır.

Dişlerimizi kahvaltıdan sonra fırçalamalıyız.

Dişlerimizi sabahları uyanır uyanmaz fırçalamalıyız böylece geceden oluşan bakterileri temizlemiş oluruz. Kahvaltı sonrası ağzımızı ağız gargarası ile çalkalamalıyız. Dişlerimizi fırçaladıktan sonra ağzımızı su ile çalkalamalıyız.

Dişlerimizi fırçaladıktan sonra sadece fazla olan diş macununu tükürmeliyiz. Ağzımızın su ile çalkalanması diş macununu içerisinde yer alan dişlerimizin çürümesini engelleyen florid in ağızdan uzaklaştırılmasına neden olacaktır. Dişlerimizi hemen yemeklerden sonra fırçalamalıyız.

Yemek yedikten sonra en az 30-40 dakika ağzımızdaki tükürüğün yemek ve içecekler ile düşmüş olan PH ınötrolize olmasını beklemeliyiz. Eğer hemen yemeklerden sonra fırçalama yaparsak ağzımız da oluşmuş olan asitler diş yüzeyinde erozyona ve minenin aşınmasına neden olacaktır. Böylece dişlerde zamanla hassasiyet görülebilir.
Dişetleri kanıyorsa fırçalama yapmayınız.

Dişetlerinde kanama varsa bu durum gingivitis dediğimiz plak birikimine bağlı olarak sağlıksız dişeti veya enfeksiyon nedeniyle olabilir.Bu durumda aksine fırçalamaya daha çok özen gösterilmesi plak ve gıda birikim engel olunmasıgerekir.En yakın zamanda bir diş hekimine başvurulması gerekir. Diş ağrım yoksa diş hekimine kontrole gitmeme gerek yoktur.

Dişlerimizde sorun olduğundarahatsızlık sadece diş ağrısı ile belirti vermez.Dişlerde çürük, gömülü diş ,dişlerde kırılma ,dişeti hastalığı gibi birçok rahatsızlık ağzımızda ağrı olmadan bulunabilir.6 ayda bir mutlaka diş hekimi kontrole gidilmesi gerekir.

Bu haber 829 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()