600 tonluk asbestli gemiye tepki: 'Zehir yüklü gemilerin sökümüne hayır'

Aliağa Limanı’nda sökülecek Brezilya Donanması’na ait 600 ton asbest içeren uçak gemisine bir tepki de AYÇEM'den geldi.

06 Nisan 2021 - 22:39

Brezilya Donanması'na ait NAe São Paulo isimli uçak gemisinin gövdesinin sökülmek üzere İzmir Aliağa'ya gönderilmesine tepkiler sürüyor.

Aydın Çevre Mücadelesi (AYÇEM) platformu da gemide en az 600 ton asbest ile birlikte ağır metaller, toksik maddeler ve radyoaktif atıklar bulunduğunu hatırlattı.

"Bu zehirli kimyasallar toprağa, suya ve havaya karışarak İzmir'i cehenneme çevirecektir" denilen açıklamada, "Sağlıklı bir çevrede yaşamak, temel bir insan hakkıdır. Asbest içeren bir gemi ülkemize sokulamaz. Türkiye kimsenin hurdalığı ve çöplüğü değildir" vurgusu yapıldı.

Açıklamada, "Tüm zehir yüklü gemilerin sökümüne hayır" denildi.

Bu haber 711 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Erdoğan'ın ABD ziyareti: Beyaz Saray 'yorumsuz', kulisler 'ümitli'
Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 ölü, 8 yaralı
Adıyaman'da polis, meslektaşlarına ateş açtı: 2 ölü, 8...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()