4 vekilden tek ses: Gıda fiyatlarına karşı en önemli güçsünüz

İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi üyeleri, HDP'nin 4 milletvekilinin katıldığı Meclis'te yaşadıkları sorunlarını anlattı. HDP Eşbaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan, “Toplumsal bir hizmet veren seyyar satıcılar, gıda fiyatlarındaki artışa karşı en önemli güç. Bir düzene kavuşmanız için Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de görüşeceğim” dedi.

08 Şubat 2021 - 12:59

HDP Eşbaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan, Emek Komisyonundan Sorumlu Eş Genel Başkan Yardımcımız Şaziye Köse, HDP İstanbul Milletvekili Erol Katırcıoğlu ve İzmir milletvekilleri Murat Çepni ile Serpil Kemalbey Pekgözegü, İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi’ne katıldı.

İzmir’de 200 bin seyyar satıcıyı temsilen 10 bin üyesi bulunan İzmir Seyyar Esnaflar Meclisi’ni kurduklarını söyleyen Meclis Başkanı Evren Laçin, artık sokaklarda sosyal güvenceye kavuşmak istediklerini kaydetti. Laçin, “Bunun mücadelesini veriyoruz. Tunç Soyer başkanımızla sahil şeridinde seyyar satıcıların satış yapması konusunu konuştuk. Bize olumlu cevap verdi. Zaten hem Türkiye’de hem de İzmir’de bunu başaran belediyelerimiz var. Biz biran önce seyyar satıcı arkadaşların kayıt altına alınarak tek tip araçlarla, vergimizi ödemek. Kayıt dışı olduğumuz için zabıtayla kovalamaca yaşamadan, çalışmak istiyoruz" dedi.

“KENTLERİN OLMAZSA OLMAZI”
Seyyar satıcıların esnafın bir rakibi gibi gösterildiğini kaydeden HDP Eşbaşkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Garo Paylan ise seyyar satıcıların bir kentin olmazsa olmazı olarak niteledi. Paylan, “Sonuçta toplumsal bir hizmet yapıyorsunuz ama her zaman zabıta ile anıldınız. Biz sizlerin yaşaması için her türlü desteği vermeye, sosyal güvenceye kavuşturmaya çalışacağız. Sizler de bu birlikteliği sürdürür ve geliştirirseniz seyyar esnafını TBMM'de de temsil eder, tüm siyasi partilere ders verirsiniz. Örgütlülük sizin en önemli zenginliğimizdir gücünüz birlikteliğinizden gelir” diye konuştu.

“GIDA ENFLASYONUNA KARŞI GÜÇ SİZSİNİZ”
Esnafın, sanatçıların, müzisyenlerin artık dayanacak gücü kalmadığını açıklayan Paylan, “Bu düzene hep beraber itiraz etmeli ve alternatifi oluşturmalıyız. Sizler bugün iktidarın bile çözüm üretemediği gıda enflasyonuna karşı en önemli güçsünüz. Halcilerin verdiğinden bile yüksek fiyata doğrudan çiftçiden yaptığınız alımlarla hem çiftçiyi kazandırıyor hem de aracısız alım yaparak doğrudan aldığınız ürünleri vatandaşa daha ucuza sunuyorsunuz. Hem istihdama katkı sağlıyor hem de garibanın ucuza karnının doymasına vesile oluyorsunuz” ifadelerini kullandı.

“TUNÇ SOYER İLE GÖRÜŞECEĞİM”
Seyyar satıcıların bir düzen içinde çalışması gerektiğini de sözlerine ekleyen Garo Paylan, “Toplantıda aldığımız notları hem merkezi hem de yerel yönetimlere ulaştıracağız. Yerel yönetimlerin de mutlaka sizlerin taleplerini karşılaması gerekiyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile de görüşüp ilettiğiniz taleplerin takipçisi olacağız. Geliştirilecek bir projeyle belediye hem zabıtadan tasarruf eder hem de renkli seyyar araçlar kaliteli, denetlenebilir hizmet verilir” dedi.

“MECLİS’TE SESİMİZ OLUN”
Ege İncisi Kalkınma Kooperatifi Başkanı Şerif Akbulut ise, ezilen kesimin sesini duyurmak için harekete geçtiklerini ve sokaklara huzur gelene kadar uyku uyumayacaklarını vurguladı. Akbulut, “Biz dükkanların olmadığı kesimlerde çalışmak; belediyemizi işgaliye, devletimize vergimizi vermek istiyoruz. Aydın, Uşak, Adana, Mersin hatta Karşıyaka Belediyesi bile sahilde belirli seyyar satıcılara yer gösterdi. Tek tip kıyafet ve tek tip araçlarla kent estetiğine de katkı koyabiliriz. Sizler de Meclis’te bizim sesimiz olun biz de geleceğimizi güven altına alalım” diye konuştu.

ÇİÇEKÇİ VE MÜZİSYENLERİ DE DİNLEDİLER
Konuşmaların ardından kadın seyyar satıcı ve sokak müzisyenleriyle bir araya gelen heyet, sorunları dinledi. Bu süreçte en büyük dertlerinin zabıtalar olduğunu söyleyen seyyar satıcılar, "Zabıtalar ara sıra gelip yerleri işgal ediyorsunuz diye tezgahlarımızı ve taburelerimizi götürüyorlar. Lavabo ihtiyacımızı bile giderecek bir yer yok. Bir yandan zabıta korkusu yaşıyor bir yandan da en temel ihtiyaçlarımız için ne yapacağımızı düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

 

Konuşmaların ardından Meclis Başkanı Evren Laçin, milletvekili Garo Paylan'a sorunlarının ve çözüm önerilerinin yer aldığı raporu verdi.

-

Bu haber 503 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()