10 Ekim Davasında Sanıklardan Avukatlara Tehdit

Ankara Gar Katliamı davasının 5'inci tur duruşmalarına devam ediliyor. Katliam sırasında hayatını kaybeden 102 kişinin yakınları ve yaralılar duruşmayı Ankara Adliyesi'nde takip ediyor.

26 Eylül 2017 - 13:01

‘Emek, Barış ve Demokrasi’ talebiyle 10 Ekim 2015 tarihinde Ankara’da bir araya gelenlere yönelik yapılan saldırının duruşmasına Ankara 4’üncü Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediliyor.

Ankara Adliyesi’nde görülen 5’inci tur duruşmalarının ilk gününde müşteki avukatlarının talepleri ve yeni tespit edilen belgeler mahkeme heyetine sunuldu. Katliamın gerçekleştiği gün polisin tutumunu, ambulansların olay yerine gelmediğini ve önlemlerin eksik alındığını belirten avukatlar yargılamanın genişletilmesini talep etti.

Bugün sonlanacak 5’inci tur duruşmalarının ardından ara karar verilecek. Ara karar sonunda mahkeme heyeti avukatların taleplerini kabul ederse bir sonraki duruşmada olay günü görevde olan emniyet çalışanları mahkemeye getirilerek ifade verecek.

KATLİAM DAVASINDA AVUKATLARA TEHDİT

Katliam davasının 5’inci duruşmasında avukat Senem Doğanoğlu’nun ifadeleri sırasında sanık sandalyelerinden avukatlara yönelik küfür yükseldi. Avukatların tepki göstermesi üzerine sanıklar avukatlara yönelik tehditlerini sürdürdü. Mahkeme heyetinin müdahalesi ile salon sakinleştirildi. Sanıkların avukatlara yönelik sözleri zapta geçildi.

SANIK AVUKATLARININ SAVUNMASINA GEÇİLDİ

Müdafi avukatlarının ardından sanıkların avukatlarının savunmalarına geçildi. Sanık Hatice Akaltın’ın avukatı Oğuz Akman ifadelerinde müdafisi olduğu Akaltın ile ilgili delil olmadığını belirterek tutuksuz yargılanmasını talep edildi. Katliamda müvekkilinin payının olmadığını söyleyen Akman şöyle devam etti, “Biz bu davaya sadece çocuklar için geliyoruz ama bundan sonra gelmeyeceğiz. Ne mahkeme ne burada diğer insanlara kendimizi anlatamıyoruz. Müvekkilim diğer sanıklardan kimseyi tanımamaktadır. Buradaki yargılama intikam duygusuyla yapılmaktadır. Müvekkilim çarşaflı olduğu için bir kurguyla hareket edilmektedir.”

Duruşmaya saat 13.30’a kadar ara verildi. Aranın ardından sanık beyanlarıyla devam edilecek.

Duvar

Bu haber 728 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
İzmir'de konut satışları %13,7 düştü
Tasarruf tedbirleri açıklandı
Tasarruf tedbirleri açıklandı

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()