Tarihin ilk yazılı Destanı Bornova’da

Gılgamış Destanı sergisi Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi’nde

27 Nisan 2016 - 11:15

İzmir’de yerleşik hayatın başladığı yer olan 8 bin 500 yıllık Yeşilova Höyüğü Ziyaretçi Merkezi,  tarihin ilk yazılı destanı olan “Gılgamış” ın anlatıldığı sergiye ev sahipliği yapıyor. Bursa Uludağ Üniversitesi işbirliği ile gerçekleşen sergide resim, heykel, seramik, grafik, özgün baskı, yerleştirme, fotoğraf ve tekstil gibi farklı dallarda eserler yer alıyor. Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Resim-İş Eğitimi Anabilim Dalı'nda görev yapmış ve yapmaya devam eden  23 sanatçı ve akademisyenin bir araya gelerek oluşturdukları sergide ölümsüzlüğü arayan Uruk Kralı Gılgamış’ın destanı sanata konu oluyor.

Serginin sanatseverler tarafından ilgi göreceğine inandıklarını söyleyen Bornova Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Hamamcılar, “Tarihin bilinen en eski yazılı destanı olan ve eski medeniyetlerin yaşayışları hakkında bilgiler içeren Gılgamış destanını anlatan bu sergiyi sanatseverlerle buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.

Serginin sanatseverler tarafından ilgi görmesinden memnun olduklarını söyleyen Eğitim Fakültesi Güzel Sanatlar Eğitimi Bölümü Başkanı Doç. Dr. Gonca Erim, “Bu sergide Gılgamış’ın ölümsüzlüğü ararken yaşadığı olayları, hayat-ölüm, savaş-barış, iyi-kötü gibi insanoğlu için temel kavramları sorgularken, Anadolu’ya has bir tarih bilinci oluşturma düşüncesiyle hareket ettik. Ayrıca tek bir konuda çeşitli malzemelerin, duyguların ve formların birlikteliğiyle şehir kültürüne katkı sağlamak istedik. Bunları sembollerle, fırça vuruşlarıyla, metalin soğukluğu ve ahşabın sıcaklığıyla ifade eden sanatçı ve akademisyen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu. Sergi,  21 Mayıs’a kadar açık kalacak.

Bu haber 871 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel Yanıkömeroğlu CHP'ye katıldı
İYİ Parti'den istifa eden İstanbul Milletvekili Ayşe Sibel...

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()