İşçileri Zorlayan Yatsan Yetkilileri'ne Ceza Yağdı

Torbalı’da bulunan Yatsan’ a ait fabrikada, DİSK’ e bağlı Tekstil İşleri Sendikası’na üye olmak isteyen işçileri bir başka sendikaya geçmeye zorlayan 13 kişi ceza aldı.

24 Kasım 2017 - 09:48

Torbalı’da bulunan Yatsan’ a ait fabrikada, DİSK’ e bağlı Tekstil İşleri Sendikası’na üye olmak isteyen işçileri bir başka sendikaya geçmeye zorlayan 13 kişi ceza aldı.

 

Yönetim Kurulu Başkanı da dahil olmak üzere 13 çalışan “Sendikal hakların engellenmesi” suçunu işlemeleri nedeniyle 15’er ay ceza aldı. Hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verilen mahkeme sonucu sanıkların 5 yıllık denetim süresine tabi tutulmaları hükme bağlandı.

İşçilerin sendikal talepleri olması üzerine önce Hak-İş’ e bağlı Öz İplik İş Sendikası yöneticileri ile görüşen Yatsan yetkilileri işçiler bu sendikaya ilgi göstermeyince Türk-İş’ e bağlı Teksif Sendikası’ nın fabrikada örgütlenmesine olanak tanımak istemişti. Ancak işçilerin büyük bir kısmı DİSK’e bağlı Tekstil-İş’ e üye olmak isteyince önce 3 sendikanın da oylanacağı bir referandumla sendika tercihini işçilere bırakmayı seçen işveren ve temsilcileri ardından hiçbir neden açıklamaksızın bu kararından vazgeçip çalışanları Teksif Sendikası’ na üye olmaları için zorlamaya başlamıştı.

Fabrika çalışanlarının e-devlet şifrelerinin usulsüz bir şekilde PTT müdürlüğünden alınarak bu kişilerin izni ve rızası olmadan sendika üyelikleri yapıldıktan sonra şifreleri değiştirilerek kendilerine iade edilmişti. Süreç içerisinde bir çok işçi işten çıkartılmış hatta bir kısmının darp edildiği iddia edilmişti.

“Adalet Adalet Olmaktan Çıktı”

Tekstil İşleri Sendikası tarafından yapılan açıklamada, “Bütün bunlar, işverenler adına işçilerin haklarını engellemeye, onlara baskı uygulamaya kalkan, kendilerini işverenler için ateşe atanlara birer ibret belgesi niteliğindedir. Aynı zamanda sırtını işçilere değil işverenlere yaslayan ‘Sendikaların’ da işçi sınıfına karşı işledikleri suçun delilidir. Ancak bu karar işçilerin hukuksuz yollarla sendikalarından koparılmalarını ve istemedikleri bir sendikaya zorla üye yapılmalarını engelleyememiştir. Kısaca adalet tecelli etmiştir ama geç olduğu için adalet olmaktan çıkmıştır” denildi.

Bu haber 2690 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Henüz Yorum Eklenmemiştir.İlk yorum yapan siz olun..
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail ve Tayvan'a yardım paketine onay
TikTok yasağı Cumhuriyetçileri ikna etti: ABD'de Ukrayna, İsrail...
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu
Çelebi Vakfı iyiliğe koştu

AZRAİLLE DANS Film Fragmanımız Yayında. 25 Mayısta vizyona girecek olan filmimize 7 den 70 e herkesi bekliyoruz. www.azrailledansfilm.com @pelinsinan @tugbaozay10 @sinanbengier @yukselti @gaziseker @estrellacasado @gokhanoguztimurofficial #movie #movies #film #tv #camera #cinema #fact #didyouknow #moviefacts #cinematography #screenplay #director #actor #actress #act #acting #movienight #hollywood #netflix #heartsonfire #rockyiv #scarymovie #pamelaanderson #jennymccarthy #davidzucker #blonde #thering #nosleep #arielwinter #celebrity

Azraille Dans (@azrailledansfilm)'in paylaştığı bir gönderi ()